Puhkepäev: teistmoodi armastuslugu

 "(500) päeva armastust" on ebaharilik romantiline komöödia, kus esmapilgul tõeline armastulugu seilab abielusadama asemel hoopis kiirelt karidele.

Marc Webbi film, mis avas ka selleaastase PÖFFi, on kõike muud kui ootuspärane armastusfilm. On küll noormees Tom (Joseph Gordon-Levitt), õnnitluskaartide jaoks tekstide kirjutaja, ja tema kaastöötaja, tütarlaps Summer (Zooey Deschanel), kuid puuduvad igavikulised illusioonid ja aastatepikkused plaanid.

On küll 500 päeva väldanud armastuslugu erinevate eriefektidega, aga ei mingit loogilist ja ootuspärast lõppu ja lineaarsust loo jutustamisel - sündmuste kronoloogia on segi mis segi.

Olgugi, et Tom on neiust väga sisse võetud, ei ole Summer noormehest sugugi nii vaimustuses. Suhted ei köida teda ja armastusse ta üldse ei usu. Ometi peab ta oma põhimõtetele ja veendumustele alla vanduma. Arhitekti haridusega noormees suudab ta siiski mingi nipiga ära võluda ja neist saab mõneks ajaks paar. 500 päevaks.

Režissöör Marc Webbi sõnul on tegemist looga täiskasvanuks saamisest, mis on maskeeritud lihtsalt romantilise komöödia rüüsse, nii et lisaks armastuse-, armumise- ja suhteteemaatikale on võimalik filmist välja noppida ka seiku noorusajast, mis on kõigile ilmselt tuttavad ja läbikogetud.

Et sääraseid armastusfilme, kus lahkamisel suhteprobleemid, peetakse enamasti naiste pärusmaaks, siis seekord lubab Webb, et põnevust pakub film ka meestele.

Kui loole tagasi vaadata, siis esitatakse seal režissööri sõnul kõike ühe meesterahva seisukohast, mis peaks mehepoegadele küll tuttavlikke küsimusi tekitatama ja ehk ka mõningaid vastuseid andma. Ning segipööratud sündmuste rida ja tavapäratud lahendused tüüpilistele olukordadele lubavad pinget kuni filmi lõpuni.

"Enamasti nõutakse romantilistelt komöödiatelt kindla valemi järgimist. Me tüüpilist valemit järgida ei püüdnud. Meie sooviks oli rääkida suhetest ja teha seda võimalikult ausalt," mainis režissöör. "Me otsisime draamat ja nalja väga tavalistest situatsioonidest ning leidsime selle," toonitas ta.

Et tegu on teistmoodi armastulooga, sellele annab kinnitust ka fakt, et ekraanile jõuavad tavapäratud tantsunumbrid, mis iseloomulikud enamasti muusikalifilmidele. "Lugu ise viis mind selleni, et filmi tantsunumbreid sisse panna, see, et toimuvat näidatakse ühe inimese vaatevinklist. Ja meie püüd oli fotografeerida pigem tundeid kui reaalselt tõde. Tants andis selleks hea võimaluse," selgitas varem muusikavideoid teinud mees.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

13. märts 2018

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine