6 madala süsivesikusisaldusega toitu, mida jõulu ajal serveerida

Ajakiri Hers annab 6 hõrgutavat retsepti, mis on suurepäraseks vahelduseks tavapärasele kartulile-riisile-pastale jõuluprae kõrval.

Grillides või ahju grillrežiimi kasutades pöörame me palju tähelepanu kana või lihatüki ideaalsele küpsetamisele, kuid mida kogu selle valgukoguse kõrvale serveerida, on sageli alles teisejärguline mõte.

Mugavusest keedame me tihti lihtsalt hunniku pastat või riisi ja serveerime kõrvale lihtsalt juurvilju. Hoia need rasked süsivesikud oma laualt eemal koos nende suurepäraste lisanditega, mida soovitame. Need madala süsivesikusisaldusega valikuvõimalused täiustavad su juurviljade ja kiudainete tarbimist, on lihtsad valmistada ja palju maitsvamad kui keskmised insuliinitaset tõstvad teraviljad. Mitmed nendest saab juba eelnevalt valmis teha ja nende koostisainedki on kergelt kättesaadavad.1 keskmine baklažaan2 spl oliiviõli
1 tl tükeldatud küüslauku
1 tl tšillihelbeid
4 spl tükeldatud peterselli
1/3 tassi röstitud mandleid
1 purk röstitud punast paprikat
6-9 suurt suvikõrvitsaõit koos minisuvikõrvitsaga, eemalda emataim
¼ tassi valget veini
1 spl sherryt või valge veini äädikat
1-2 tl koššersoola
1 tl purustatud musta pipart
Küpsetusõli

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Kuumuta 1 spl oliiviõli, küüslauk, tšillihelbed ja petersell väikses kastrulis keskmisel tulel. Kalla segu köögikombaini koos mandlite ja punase paprika ja selle purgis oleva vedelikuga ja sega omavahel.

2. Pane lusikaga petersellisegu suvikõrvitsa õite sisse ja aseta need õliga määritud keskmise suurusega küpsetusnõusse. Sega omavahel vein, äädikas ja 1 spl oliiviõli ja piserda suvikõrvitsaõitele. Raputa peale soola ja pipart.

3. Kata küpsetusnõu fooliumiga ja küpseta 15-20 minutit või kuni minisuvikõrvits on erkroheline. Serveeri koheselt.

Toiteväärtus (portsjoni kohta): 150 kalorit, 3 g valke, 13 g süsivesikuid,
9 g rasva, 1 g suhkrut, 2 g kiudaineid

Jicama-ravioolid krabide & avokaadoga
4 portsjonit
1 kooritud keskmine jicama (Mehhiko naeris)
Košsersoola
110 g krabiliha
1 spl hakitud koriandrit
½ tükeldatud avokaadot
1 laimi mahl
1 tl küüslaugu-tšillikastet
1 tl musti seesamiseemneid

1. Tükelda jicama õhukesteks viiludeks, kasutades viilutajat. Aseta viilud küpsetuspaberile ja raputa peale soola. Hoia vähemalt tund aega külmkapis (see muudab jicama voltimise lihtsamaks).

2. Samal ajal sega omavahel krabiliha, koriander, avokaado, laimimahl, küüslaugu-tšillikaste ja näputäis soola keskmise suurusega kausis.

3. Loputa külmutatud jicama ning lisa igale viilule 1-2 tl krabisegu. Voldi viilud pooleks nii, et need näevad välja nagu ravioolid. Raputa peale seesamiseemned. Külmuta umbes 4 tundi enne serveerimist.

Toiteväärtus (portsjoni kohta): 161 kalorit, 8 g valke, 17 g süsivesikuid, 7 g rasva, 3 g suhkrut, 10 g kiudaineid

Meeldivaid maitseelamusi!

Hers /www.muscle-fitness.ee


 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann, Kelly Wangard

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine