6 madala süsivesikusisaldusega toitu, mida jõulu ajal serveerida

Ajakiri Hers annab 6 hõrgutavat retsepti, mis on suurepäraseks vahelduseks tavapärasele kartulile-riisile-pastale jõuluprae kõrval.

Grillides või ahju grillrežiimi kasutades pöörame me palju tähelepanu kana või lihatüki ideaalsele küpsetamisele, kuid mida kogu selle valgukoguse kõrvale serveerida, on sageli alles teisejärguline mõte.

Mugavusest keedame me tihti lihtsalt hunniku pastat või riisi ja serveerime kõrvale lihtsalt juurvilju. Hoia need rasked süsivesikud oma laualt eemal koos nende suurepäraste lisanditega, mida soovitame. Need madala süsivesikusisaldusega valikuvõimalused täiustavad su juurviljade ja kiudainete tarbimist, on lihtsad valmistada ja palju maitsvamad kui keskmised insuliinitaset tõstvad teraviljad. Mitmed nendest saab juba eelnevalt valmis teha ja nende koostisainedki on kergelt kättesaadavad.1 keskmine baklažaan2 spl oliiviõli
1 tl tükeldatud küüslauku
1 tl tšillihelbeid
4 spl tükeldatud peterselli
1/3 tassi röstitud mandleid
1 purk röstitud punast paprikat
6-9 suurt suvikõrvitsaõit koos minisuvikõrvitsaga, eemalda emataim
¼ tassi valget veini
1 spl sherryt või valge veini äädikat
1-2 tl koššersoola
1 tl purustatud musta pipart
Küpsetusõli

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Kuumuta 1 spl oliiviõli, küüslauk, tšillihelbed ja petersell väikses kastrulis keskmisel tulel. Kalla segu köögikombaini koos mandlite ja punase paprika ja selle purgis oleva vedelikuga ja sega omavahel.

2. Pane lusikaga petersellisegu suvikõrvitsa õite sisse ja aseta need õliga määritud keskmise suurusega küpsetusnõusse. Sega omavahel vein, äädikas ja 1 spl oliiviõli ja piserda suvikõrvitsaõitele. Raputa peale soola ja pipart.

3. Kata küpsetusnõu fooliumiga ja küpseta 15-20 minutit või kuni minisuvikõrvits on erkroheline. Serveeri koheselt.

Toiteväärtus (portsjoni kohta): 150 kalorit, 3 g valke, 13 g süsivesikuid,
9 g rasva, 1 g suhkrut, 2 g kiudaineid

Jicama-ravioolid krabide & avokaadoga
4 portsjonit
1 kooritud keskmine jicama (Mehhiko naeris)
Košsersoola
110 g krabiliha
1 spl hakitud koriandrit
½ tükeldatud avokaadot
1 laimi mahl
1 tl küüslaugu-tšillikastet
1 tl musti seesamiseemneid

1. Tükelda jicama õhukesteks viiludeks, kasutades viilutajat. Aseta viilud küpsetuspaberile ja raputa peale soola. Hoia vähemalt tund aega külmkapis (see muudab jicama voltimise lihtsamaks).

2. Samal ajal sega omavahel krabiliha, koriander, avokaado, laimimahl, küüslaugu-tšillikaste ja näputäis soola keskmise suurusega kausis.

3. Loputa külmutatud jicama ning lisa igale viilule 1-2 tl krabisegu. Voldi viilud pooleks nii, et need näevad välja nagu ravioolid. Raputa peale seesamiseemned. Külmuta umbes 4 tundi enne serveerimist.

Toiteväärtus (portsjoni kohta): 161 kalorit, 8 g valke, 17 g süsivesikuid, 7 g rasva, 3 g suhkrut, 10 g kiudaineid

Meeldivaid maitseelamusi!

Hers /www.muscle-fitness.ee


 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann, Kelly Wangard

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Eesti Vabaõhumuuseum – ajal on lugu!

Rocca al Mares, Tallinna kesklinnast kõigest 15-minutilise sõidu kaugusel asub imeline paik – Eesti Vabaõhumuuseum. Ürituste korraldamiseks leiab siit erinevaid peo- ja seminariruume, kauni looduskeskkonna ning meeliülendavad maitseelamused.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara