Reklaamartikkel: hea kohvi saladus

Espresso on ilmselt Itaalia klassikalistest kohvidest meile kõige tuntum. Et espressot juuakse sageli mustalt - suhrut, koort või piima lisamata –, võimaldab see jook kogeda kohvi maitset kõige ehedamal ja puhtamal kujul. Espresso on ka enamiku teiste kohvijookide aluskomponent.

Iga kohv ei maitse aga samamoodi ning kindlasti ei maitse espresso iga kord samamoodi. Kohvi kvaliteeti mõjutavad järgmised neli põhitegurit.

Vesi

Kohv sisaldab 98% vett. Vee kvaliteet avaldab kohvi kvaliteedile suurt mõju. 

Optimaalne kohvivesi peaks olema värske, sisaldama mineraale ja hapnikku ning olema madala kuni mõõduka karedusega. Kui vee karedus ületab 10°dH (Saksa kareduskraadi), siis on soovitav kasutada filtreeritud vett.

Kohvioad

Kohviube pakutakse väga suures valikus ja need võivad üksteisest tohutult erineda. Suurem osa maailma kohviubadest põhineb kahel sordil, milleks on araabika ja robusta. Mõlemaid pakutakse erineva kvaliteeditasemega.

Ubade päritolumaal on kohvi maitsenüanssidele oluline mõju. Suurem osa müügil olevatest kohvidest on segud, kuid ka ühe sordi ehk puhta päritoluga kohvid muutuvad üha populaarsemaks. Kohvivalik on peaaegu lõpmatu. See on väga positiivne, sest lõppkokkuvõttes otsustab Sinu isiklik maitse, milline kohv on parim. JURA täisautomaatses kohvimasinas saad alati valida, millistest ubadest kohvi valmistada – Sa ei pea piirduma ühe sordiga, vaid saad teha täpselt oma hetkemeeleolule vastava joogi.

Masin

Täiusliku kohvi valmistamiseks ei piisa õigetest koostisainetest – ubadest ja värskest veest. On selge, et ubadest parima aroomi ja maitse kättesaamiseks läheb tarvis ka õiget kohvimasinat.

JURA pakub kohvi valmistamiseks lõputul hulgal erinevaid võimalusi. Barista peab parima tulemuse saavutamiseks palju toiminguid käsitsi tegema, JURA kohvimasina puhul piisab paarist nupuvajutusest.

Valikuvabadus

Õigete ubade ja õige veekoguse valimisest täiusliku lõpptulemuse saavutamiseks ei piisa – kohvimasin peab samuti laitmatult töötama.

Tähtis on valida ka õige tass ja õige lusikas. Väikesed lisandid nagu šokolaadid, kommid või küpsised aitavad kohvi erilist aroomi paremini esile tuua ja intensiivsemaks muuta.

Ning viimaks, vähetähtis ei ole ka õhkkond, milles espressot serveeritakse, sest kõige parem on seda aromaatset jooki nautida meeldivas atmosfääris.

Et saaksid enda kontorisse või koju just Sinule kõige sobivama kohvilahenduse, võta meiega ühendust telefonil 651 8853 või e-maili teel jura@jura.ee

Meeldivaid kohvielmusi soovides,

Lii Salusaar
JURA tootejuht
Infomelton OÜ
www.jura.ee

 

Osale arutelus

  • Sekretar .ee, Rivo Sarapik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Värske ja erakordselt särav koht stiilseks firmapeoks – Olympic Casino Olümpia

Smokingus härrad, õhtukleitides daamid, bigbänd, kabaree, särisev pinge Black Jacki lauas ja erutav kõlin automaadisaalis – ei, see pole James Bondi uue filmi treiler, vaid firmaüritus Tallinna kõige põnevamas peokohas, Olympic Casino Olümpias.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine