16. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reklaamartikkel: hea kohvi saladus

Espresso on ilmselt Itaalia klassikalistest kohvidest meile kõige tuntum. Et espressot juuakse sageli mustalt - suhrut, koort või piima lisamata –, võimaldab see jook kogeda kohvi maitset kõige ehedamal ja puhtamal kujul. Espresso on ka enamiku teiste kohvijookide aluskomponent.

Iga kohv ei maitse aga samamoodi ning kindlasti ei maitse espresso iga kord samamoodi. Kohvi kvaliteeti mõjutavad järgmised neli põhitegurit.

Vesi

Kohv sisaldab 98% vett. Vee kvaliteet avaldab kohvi kvaliteedile suurt mõju. 

Optimaalne kohvivesi peaks olema värske, sisaldama mineraale ja hapnikku ning olema madala kuni mõõduka karedusega. Kui vee karedus ületab 10°dH (Saksa kareduskraadi), siis on soovitav kasutada filtreeritud vett.

Kohvioad

Kohviube pakutakse väga suures valikus ja need võivad üksteisest tohutult erineda. Suurem osa maailma kohviubadest põhineb kahel sordil, milleks on araabika ja robusta. Mõlemaid pakutakse erineva kvaliteeditasemega.

Ubade päritolumaal on kohvi maitsenüanssidele oluline mõju. Suurem osa müügil olevatest kohvidest on segud, kuid ka ühe sordi ehk puhta päritoluga kohvid muutuvad üha populaarsemaks. Kohvivalik on peaaegu lõpmatu. See on väga positiivne, sest lõppkokkuvõttes otsustab Sinu isiklik maitse, milline kohv on parim. JURA täisautomaatses kohvimasinas saad alati valida, millistest ubadest kohvi valmistada – Sa ei pea piirduma ühe sordiga, vaid saad teha täpselt oma hetkemeeleolule vastava joogi.

Masin

Täiusliku kohvi valmistamiseks ei piisa õigetest koostisainetest – ubadest ja värskest veest. On selge, et ubadest parima aroomi ja maitse kättesaamiseks läheb tarvis ka õiget kohvimasinat.

JURA pakub kohvi valmistamiseks lõputul hulgal erinevaid võimalusi. Barista peab parima tulemuse saavutamiseks palju toiminguid käsitsi tegema, JURA kohvimasina puhul piisab paarist nupuvajutusest.

Valikuvabadus

Õigete ubade ja õige veekoguse valimisest täiusliku lõpptulemuse saavutamiseks ei piisa – kohvimasin peab samuti laitmatult töötama.

Tähtis on valida ka õige tass ja õige lusikas. Väikesed lisandid nagu šokolaadid, kommid või küpsised aitavad kohvi erilist aroomi paremini esile tuua ja intensiivsemaks muuta.

Ning viimaks, vähetähtis ei ole ka õhkkond, milles espressot serveeritakse, sest kõige parem on seda aromaatset jooki nautida meeldivas atmosfääris.

Et saaksid enda kontorisse või koju just Sinule kõige sobivama kohvilahenduse, võta meiega ühendust telefonil 651 8853 või e-maili teel [email protected]

Meeldivaid kohvielmusi soovides,

Lii Salusaar

JURA tootejuht

Infomelton OÜ

www.jura.ee

 

Autor: Sekretar .ee, Rivo Sarapik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700