Autor: Signe Sillasoo • 23. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: uue aasta toovad stiilipeod ja ballid

Puhkepäev pakub välja valiku üritusi, kus lõppev aasta väärikalt ära saata.

Tallinn ootab stiilipidudele

Pidulik aastalõpugala Vene Kultuurikeskuses

IV Tallinna Talvefestivali raames toimuv pidulik aastalõpugala pakub kaunist muusikaelamust. Õhtu jooksul esinevad Maria Veretenina, Pille Lill, Mati Palm, Virgo Veldi, SaxEst ja Susanna-Aleksandra, Kaie Kõrbi balletistuudio ning lastekoor "Raduga".

30.12 kl 19 Vene Kultuurikeskuses

Piletid: 75-250 krooni

www.plmf.ee

Muusika renessansiajast

Hortus Musicus lubab kirevat aastavahetuspidu renessansiajastu õukondadest. Meeleolu loovad Inglise maskid, Saksa üliõpilaslaulud, Itaalia lustakad frotollad ja koomilised madrigalid ning Prantsuse vaimukad šansoonid ümbritsetuna suursugustest ja hoogsatest tantsusüitidest.

31.12 kl 15 ja 17 Tallinna raekojas

Piletid: 120 ja 160 krooni

Aastalõpukontsert Estonia kontserdisaalis

Talvises Jõhvis kõlavad aastavahetuse eel Eri Klasi juhitud Tallinna Kammerorkestri esituses Wolfgang Amadeus Mozarti kolmas viiulikontsert ja Joseph Haydni "Lahkumissümfoonia". Kontserti selleaastaseks solistiks on noor ja väga andekas viiuldaja Anna-Liisa Bezrodny.

31.12 kl 17 Estonia kontserdisaalis

Piletid: 165 ja 220 krooni

www.concert.ee

Pidu stiilis "Vene talv"

Vene stiilis peol on tantsu ja tralli hommikutundideni. Õhtu teevad meeldejäävaks õhtujuhid Ded Moroz ja tema tüdruksõber Snegurotška ning ansambel Balalaika. Samuti ei koonerdata hea ja paremaga - laud on kaetud hõrgutavate soolakurkide, seene-sibulasalati, heeringate, suitsupõrsa ja palju muuga.

31.12 kl 19 Clarion Hotel Euroopas

Piletid: 383,5 ja 767 krooni

www.euroopa.ee

Aastalõpuball Estonias

Nagu juba tavaks on saanud, saab ka sel aastal võtta uue aasta vastu teatri maagilises õhkkonnas - kuulata muusikat parimate solistide esituses, nautida hoogsat tantsuetendust ja ise tantsida. Balli esimeses pooles saab kuulda ooperikava "Viin - mu unistuste linn", kus lisaks Rahvusooperi solistidele soleerib ka Annely Peebo, samuti esinevad Estonia ballettitrupp tantsu- ja džässikavaga, Marko Matvere, Villu Veski, Tiit Kalluste Swing Band jpt. Õhtut juhivad Priit Volmer ja Janne Ševtšenko.

31.12. kl 20 Estonia kontserdisaalis

Piletid: 350-1200 krooni

www.opera.ee

Aastavahetus Kaval-Antsu talus

Tallinna vanalinna vahetus läheduses asuv Kaval-Antsu talu pakub aastavahetusel eestipärast menüüd ja venepärast programmi. Kavas on folklooriprogramm, tantsud ja mängud. Õhtut juhib Artur Raidmets

31.12 kl 20 Kaval-Antsu talus

Piletid: 775 ja 1549 krooni

www.uniquestay.com

BoomBoom aastavahetuspidu

Klubis BonBon võetakse uus aasta vastu koos maailmakuulsa r'n'b-laulja Taka Boomiga, kes sel õhtul klubis kontserdi annab.

31.12 kl 23 klubis BonBon

Piletid: 200 krooni

www.bonbon.ee

Ülekullatud peod Tartus

Goodbye 2009

Meeleolukas aastalõpupidu koos teatri ja vahuveiniga. Publikule pakutakse võimalust vaadata esmalt hoogsat operetilavastust „Savoy ball“ ning pärast seda lõbusalt jalga keerutada. Teatrimaja jalutusruumis mängivad tantsuks Karl Madis ja Margus Martmaa, teatrikohvikus Siim Aimla ja Virgo Sillamaa.

27.12 kl 17 Vanemuise suures majas

Piletid: 350 krooni

www.vanemuine.ee

Vanemuise teater lõpetab aasta taas balliga

Sarnaselt eelmiste aastatega toimub Vanemuise aastalõpuball taas korraga Vanemuise teatris ja kontserdimajas. Pidu pakub võimaluse nautida teatri artistide ja külaliste esinemisi ning ka ise hoogsate valsiviiside saatel tantsida. Õhtu jooksul astuvad publiku ette Vanemuise sümfooniaorkester Tarmo Leinatamme juhtimisel, Mart Sander ja tantsuorkester Bel Etage, Karl Madis ja Karavan, Supernova ja Liisi Koikson. Ballipubliku ette jõuab ka etteaste "Vanemuise teatrijuhid läbi aegade", balleti-show "Karrrmen" ja Offenbachi gala.

30.12 kl 19 Vanemuise suures majas ja kontserdimajas

Piletid: 600 krooni

www.vanemuine.ee

Kuldne aastavahetuspidu Kuldse Trioga

Kuldselt ja glamuurselt võetakse uut aastat vastu Tartu hotellis Dorpat. Peoõhtul mängib kuldseid hitte ja tuntud meloodiaid Kuldne Trio, kuldsete kulisside vahel kuuleb kuumimaid sosinaid ning kuldaväärt roogadega on kaetud pidulauad kuni varaste hommikutundideni välja. Nooremaid pidulisi ootab peol aga multika- ja õnnevalamise kamber. Lisaks toimub veel uusaasta õnneloos,mille järel läheb võitja koju kuldmündi võrra rikkamana. Loomulikult ei puudu ka ilutulestik. Külalisi oodatakse riietatuna kulda ja karda. Õhtut juhib Veiko Täär.

31.12 kl 20 Dorpat Hotellis

Piletid: 333, 444, 999 ja 2999 krooni

www.dorpat.ee

Rütmikad peod teistes Eesti linnades

Aastalõpukontsert Tõrvas

Aastalõpumeeleolulisel kontserdil saab nautida kauneid viise vanamuusikaansambli Hortus Musicuse esituses.

29.12 kl 16 Tõrva Kirik-kammersaalis

Piletid: 75 ja 100 krooni

www.kultuur.info

Pärnusse saab uus aasta klassikalises rütmis

Pärnus saab uue aasta eel nautida Eesti Riikliku Sümfooniaorkesteri ja Rootsist pärit metsosoprani Malena Ernmani esituses kaunist muusikat Georg Friedrich Händeli, Wolfgang Amadeus Mozarti, Joseph Haydni, Edvard Griegi ja mitmete teiste loomingust.

Ernman on lisaks arvukates ooperites esinemisele paljudele tuntud ka selleaastaselt Eurovisioni lauluvõistluselt. Dirigeerib Tõnu Kaljuste.

30.12 kl 19 Pärnu kontserdimajas

Piletid: 180 ja 240 krooni

www.concert.ee

Aastalõpupidu Jõgeval

Aastalõpupeol mängib tantsuks ansambel Nööp, külas on Luule Komissarov, Arvo Raimo, Janek Vadi, tantsuklubi Shate.

30.12 kl 20 Jõgeva kultuurikeskuses

Piletid: 130 ja 160 krooni

www.jogevakultuurikeskus.ee

Hennessy aastalõpukontsert Jõhvis

Tallinna Kammerorkestri ja noor, andeka viiuldaja Anna-Liisa Bezrodny esituses kuulab Wolfgang Amadeus Mozarti kolmandat viiulikontserti ja Joseph Haydni "Lahkumissümfooniat". Dirigeerib Eri Klas.

30.12 kl 19 Jõhvi kontserdimajas

Piletid: 135 ja 180 krooni

www.concert.ee

Araabia rütmid Saaremaal

Grand Rose SPA Hotellis Saaremaal võetakse uus aasta vastu Araabia rütmide saatel. Õhtujuht Arlet Palmiste.

31.12 kl 19 Grand Rose SPAs Saaremaal

Piletid: 450 ja 1790 krooni

www.grandrose.ee

Creme de la Creme Laulasmaal

Glamuursel aastavahetuspeol Laulasmaa Resortis lahutavad meelt latiino pop-rokk-ansambel Hakunamatata, igihaljas estraadiansambel Laine, DJ ja õhtujuht Erki Aule. Pakutakse head sööki ja jooki ning ilutulestikku.

Keerleb loosiratas ning tegevust jagub ka pere kõige väiksematele.

Uus aasta õnnistatakse sisse Tallinna, Moskva ja Pariisi aja järgi.

31.12 kl 20 Laulasmaa Resortis

Piletid: 695, 850, 1420 ja 2075 krooni

www.laulasmaa.ee

Tervitame 2010. aastat!

Uus aasta võetakse Narva Peetri platsil kuuse juures vastu meeleoluka meelelahutusprogrammiga, kus kavas on etendus, mängud, kontsert ja ilutulestik.

31.12 Narva Peetri platsil

Pilet: tasuta

www.narva.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700