Üritusturundusfirmade TOP: keerulised ajad, kuid tunneli lõpus paistab valgus

Kahekümne suurema üritusturundusfirma käive kahanes aastaga 15% võrra. Koondkasumist sai kahjum. Ehkki jooksva aasta tulemused tulevad veel langevas noodis, näitavad märgid, et lähikuudel läheb paremaks.

Käibe järgi üritusturundusfirmade turuliider Event Masters teenis mullu omale veidi käibelisa, kuid kaotas enamiku kasumist. Ettevõtte juht ja omanikeringi kuuluv Kaie Mamontov kommenteeris, et ausalt öeldes tulemused ootustele ei vastanud. "Tõmbasime pidurit liiga hilja ja kulud olid liiga suured," selgitas ta.

Jooksvalt aastalt ennustab ta kuni 40% käibe- ning 50% kasumilangust. Töö maht on tänavu vähenenud, aga tema sõnul paistab, et alates suvest on maht tõusuteel. "Arvestame sellega, et pigem läheb paremaks kui halvemaks. Teeme kõvasti tööd ja hoolitseme nii klientide kui ka enda kasuminumbrite suurenemise eest," lisas Mamontov.

Marketing Communication Alliance OÜ selle aasta eelarve pandi kokku vähem konstruktiivsemalt. "Eelarve oli kümmekond protsenti väiksem kui eelmisel aastal, aga üldiselt oleme rahul," rääkis firma tegevjuht Rika Soopa.

Kehva aja kiuste on siiski ka kasvajaid. Näiteks peamiselt Põhjamaade turule orienteeritud Baltic Event Service teenis käibele enam kui poole lisaks. Tõsi, ambitsioon oli tegelikult veelgi suurem - firma lootis aastaga käibe enam kui kaks ning kasumi 2,5 korda suuremaks kasvatada.

Kasumile teenis mullu enim lisa aga Kuusk OÜ, 40% võrra - 12,7 mln krooni juures ligi 470 000 krooni. Jooksvalt aastalt Aivar Kuusele kuuluv firma mullusega võrreldes tagasihoidlikumat tulemust ei luba.

Millega praegusel turul sektoris kasumlikult tegutseda ja kasumit teenida? "Mõttekas on pakkuda lihtsaid ja geniaalseid lahendusi, millele otsa vaadates kohe rahanumber ei kangastu," leidis Mamontov.

TOP

Koht, firma nimi
1. Marketing Communication Alliance OÜ
2. Kuusk OÜ
3. Üritusturundus OÜ
4. Baltic Event Service OÜ
5. East Express OÜ
6. Momentum - Elamusstuudio Moes OÜ
7. Event Masters OÜ
8. Fiesta Service OÜ
9. Broadline OÜ
10. ProMaMa OÜ
11. WOW Events OÜ
12. Kadrimardi OÜ
13. Teamart Promotions OÜ
14. Orangetime Event OÜ
15. Pulp OÜ
16. Valge Maja OÜ

Andmed polnud kättesaadavad
Agentuur Moskiito OÜ
Brümmel Kanepi Pirita AS
Restling Event OÜ (pankrott rauges)

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine