Autor: Signe Sillasoo • 29. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pidutsema telestuudiosse ja kaevandusse

Et ruumil on sündmuse juures oluline roll - aidates eesmärki tugevamalt teostada-, võib tavaruumi asemel tavatu asukoht paremini töötada.

Koosviibimist kannatab korraldada esmapilgul täiesti harjumatutes kohtades. Üritus täidab ka oma eesmärki paremini, kui külalisi rutiinist ja juba nähtust välja raputada.

Sekretar.ee pakub välja mõned ideed, kus huvitav ettevõtmine korraldada. 

…kaevanduses?

Meeleolult rõske ja sünge ning tihedat õhku täis reis, seljas kaevandusürbid ja peas kiiver, mitmekümne meetri sügavusele maa alla pakub huvitava pilgu sellest, kuidas vanasti maavarad käsitsi maapeale toodi ehk annab aimu inimvõimete suurusest.

Rajatud infrastruktuuri kasutab muuseumina näiteks Kohtla kaevandus Ida-Virumaal. Saab näha kaevanduskäike, sõita kaevandusjalgrattaga või töölisi sõidutanud rongiga, hoida käes trelli või katsetada sidepidamiseks kasutatud telefoni. Õhkkond jätab eriti meeldejääva templi kontoritöötajale, kel on igavusest hakanud kuklas tiksuma pseudoprobleem "kas mu tool ikka on piisavalt moodne või mitte".

Kohtlas on maa all peetud ka orienteerumisvõistlust. Kusjuures, paari aasta pärast võib kaevanduspark-muuseumi maa-aluses osas lõhkamismürinast ja -tossust osa saada, punkrist liftiga rikastusvabriku torni tippu tõusta ning sealt korrushaaval laskudes kogu põlevkivi teekonna kaasa teha.

Kulu: ekskursioonid kaevanduses alates 45 kroonist.

Info: www.kaevanduspark.ee

…vanglas?

Enam kui 160aastane ja kultuurikeskuseks vormuv Patarei vangla aitab heita pilgu kriminaalkaristuse kandmise telgitagustesse. Kompleksis saab seminarideks rentida kolme ruumi, korraldada fotojahti, katsetada, kuidas maitseb vanglaleib jne. Eriti meeldejääv talvel külastades, mil jäine hingus tuleb mugava ja sooja kontoriga harjunule kaasa ka pärast vanglast lahkumist.

Kulu: ekskursioonid alates 70 kroonist, vanglakogemus 500 krooni.

Info: www.patarei.org 

…õhupallis?

Sobib kas lühemaks koosviibimissutsakaks või firmaürituse lõpu vormistamiseks elamusena. Passib korvi piiratuse tõttu väiksemale seltskonnale, korv mahutab tavaliselt lahedalt 4-5 inimest.

Õhupallihooaeg kestab Eestis tavaliselt oktoobri lõpuni ja külm tuul liiga tegema ei kipu, sest pall liigub koos õhuvooludega ehk üleval ei ole tuult, vaid tuulevaikus. Paarisaja meetri kõrgusele kerkimist vabas õhus ei ole muidu võimalik kogeda.

Fotohuvilisele hea võimalus tavaliselt segama kippuva lennukiakna asemel takistamatult pilti teha.

Kulu: 2000 krooni inimese kohta.

Info: näiteks www.seiklused.ee 

…kinos?

Eripära tõttu sobib hästi millegi esitluseks või seminariks, mitte niivõrd aktiivseks ettevõtmiseks. Samas ei pea piirduma vaid filmidega seotud ettevõtmise esitluskohana, sest filme, mida sündmusega siduda, on vändatud nii eri regioonide ("Paradiisirand"), toodete ("Mobiiltelefon") kui ka murranguliste sündmuste kohta ("9/11"). Eriliseks teebki ürituse võimalus tellida ekraanile just soovitud linateos, mis kinokavadest juba aasta(kümneid) maas.

Hind: kokkuleppel

Info: www.forumcinemas.ee 

... teles?

Smarten Logistics kutsus firma uue logo tutvustamisel koostööpartnerid ja ajakirjanikud TV3 ruumides asuvasse telestuudiosse, kus vändati koos osalejatega üks episood saatest "Rooside sõda". Lisaks võimalusele saates kaasa lüüa sai heita pilgu näiteks teleseriaali "Kodu keset linna" telgitagustesse, mille võtteplats seal samas asus.

Mida teeb režissöör, milleks on vaja operaatorit, kus asuvad stuudios kaamerad, mitu duublit tuleb ühest naljast teha jne - näha, kuidas asjad töötavad, tekitab alati huvi.

Kulu: kokkuleppel

Info: www.kanal2.ee, www.tv3.ee, www.ruut.ee, www.kuukulgur.ee

Kasulikku infot firmapidud korraldamise kohta leiab veel:

- www.firmapidu.ee

Ligi 100 teenusepakkujat

Kasutajamugavus: saab valida ruumide mahutavuse järgi, pole võimalik sortida piirkonna vm vajaduste järgi.

- www.infoweb.ee

Ligi 60 teenusepakkujat

Kasutajamugavus: info hästi liigendatud, puudub sortimisvõimalus.

- www.aripaev.ee/mod/ruum

Ligi 80 teenusepakkujat

Kasutajamugavus: palju valikuid, võimalik koostada just enda vajadustele sobiv ruumikirjeldus, veebi avalehelt otsimine nõuab aega.

- www.koolitused.ee

Ligi 100 teenusepakkujat

Kasutajamugavus: võimalik valida ruume mitme vajaduse järgi; eraldi firmad, kelle ruumid on ratastoolisõbralikud; firmade üldine järjestus konkreetse ruumi otsimiseks ebamugav.

- www.konverents.ee

Ligi 20 teenusepakkujat

Kasutajamugavus: info seminaride korraldamisega seotud teenusepakkujatest, veebilingid ja e-kirja saatmise funktsioonid pole mõnel pakkujal aktiivsed. Eraldi alajaotus tehnika ja toitlustuse kohta.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700