Autor: Signe Sillasoo • 30. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus toimub Euroopa suurim folkloorifestival

Detsembri keskel kinnitati Tartu Euroopa suurima folkloorifestivali Europeade’i korraldajaks 2011. aastal.

Europeade on alates 1964. aastast toimuv iga-aastane Euroopa suurim rahvakultuuri rändfestival, kus domineerib rahvatants. Osalejate arv kokku on olenevalt aastast 4500-6000 inimest ning peaaegu poole sajandi pikkuse traditsiooniga festivalil osalevad tantsijad kõigist Euroopa riikidest.

Linnapea Urmas Kruuse väljendas suurt heameelt, et Tartu sellist rahvusvahelist festivali korraldada saab, sest ligi 6000 osalejaga üritus on Tartule parim reklaam. “Kõigi nende rahvatantsijate ja -muusikute Tartus võõrustamine annab meile suurepärase võimaluse end Euroopas laiemalt tutvustada. Samas on see pidu ka meie enda tantsijaile ja rahvakultuuri nautijaile,” märkis Kruuse.

„Kindlasti on üritus oluline ka kogu Eesti mainele, sest heastame nii ka Tallinna äraütlemise, sest algselt Europeade’i korraldamist taotlenud Tallinn otsustas selle lõpuks siiski oma 2011. aasta kultuuripealinna-sündmuste nimekirjast välja jätta“.

Seoses ametliku kinnituse saamisega festivali korraldamiseks otsustas Tartu linnavalitsus ametlikult sõlmida ka lepingu linna ning sihtasutuse Tartu Muusikafestival vahel Europeade’i korraldamiseks Tartus 2011.

aastal.

Ühtlasi otsustati linnavalitsuse istungil osaleda partnerina EAS’i poolt rahastatavas projektis, mille eesmärgiks rahastada Europeade’i korraldamisega seotud turundustegevusi. Projekti kogumaksumuseks on 1 428 572 krooni ning Tartu linna omaosalus selles 428 572 krooni.

Kogu Europeade korraldamiseks kulub linnal ligikaudu 6 miljonit krooni.

Festivali korraldava linna ülesandeks on muuhulgas osalejate majutamise tagamine, toitlustamine ning suurfestivaliga kaasneva logistilise teeninduse korraldamine.

Esialgu sai Europeade2011 korraldamisõiguse Tallinn, kuid loobus sellest käesoleva aasta alguses ürituse liiga suure eelarve tõttu.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700