14. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uueks aastaks uus ebajumal

Nii, nagu igal ontlikul kodanikul on moraalne kohustus uue aastanumbri ette tiksudes anda mõni absurdne uusaastalubadus (mida juba järgmisel päeval edukalt murda!), nii peab seesinane kodanik uueks aastaks valima ka uue ebajumala - uue paari lemmikteksaseid.

Nagu kirjutab võrguajakiri Femme.ee, on see kahtlemata üks äraütlemata kaalukas otsus, mis dikteerib ette, kuivõrd stiilselt Sa järgnevast 365 päevast läbi marsid. Ja eks ikka selleks, et see marssimine toimuks maiparaadilikus uhkuses koos fanfaarihelide ja ovatsioonidest hulluva publikuga, tutvustab Femme Sulle üht võimalikku ebajumala kandidaati: haaremiteksaseid.

Just-just, need on need lokkavate vormidega "Tuhande ja ühe öö muinasjuttudest" tuttava eksootika järele lõhnavad püksid, mis kõlavad kitsalõikelise särgikese ja pilvelõhkujalike stilettodega nii imehästi kokku.

Kui nüüd pisut mälu tuulutada, siis meenub, et haaremipüksid on olnud moepildis juba õige mitu hooaega. Haaremipükste rehabilitatsioon moepilti on võtnud küll omajagu aega, ent ettevõtmist võib siiski õnnestunuks lugeda - aja möödudes on nende lopsakate vormide ohvriks langenud (ja pange neid prohvetlikke sõnu tähele: langeb veelgi!) üha enam ja enam moejärgijaid.

Haaremipükste moelugu ei ole kulgenud läänerindel muutuseta; pisikesi ümberkorraldusi on toimunud pidevalt. Nii näiteks peavad alanud hooajal pehme trikotaaži või polüestri ja viskoosi segused püksid teksariidele alla vanduma. Seda põhjusel, et just puusi rõhutavate detailide (krousid, õmblused, taskud ja kõik muu selline) ning lohvakama jalgevaheosaga teksased trügivad küünarnukkide ja küünte abil konkurente kõrvale tõrjudes käesoleva aasta teksa-favoriidiks.

Haaremiteksased on oma eelkäijatelt rikkaliku genofondi kaasa saanud. On isendeid, millel on lai säär, ja neid, millel kitsas. On neid, mille pihaosa on kõrge, ja neid, mis häbenemata paljastavad kandja kõhuosa. On neid, mille aluosa on kummiga kokku tõmmatud, ja neid, mille aluosa on küllastatud paelte, nööpide ja klambritega. Ning lõpuks leidub selliseidki, mille jalgevaheosa on vaevumärgatavalt haaremlik, ja selliseid, mille jalgevaheosa peidab endas "kõigest" mõndsada meetrit teksariiet. Niisiis: valik, millised haaremiteksased kosida, on silmi kirjuks ajavalt lai.

Söakamad ja siresäärsemad kandjad (või siis lihtsalt kõrgemate kontsade omanikud) võiksid eelistada julgemaid vorme, värve ja mustreid. Tagasihoidlikumad otsustagu tumedamate toonide ja vähem revolutsiooniliste lõigete kasuks.

Femme isiklikuks lemmikuks on need eksemplarid, mis on lisaks rõhutatud jalgevaheosale kitsastelt teksadelt päranduseks saanud seksikalt jalgu embava sääreosa ning kaheksakümnendate stiilis teksadelt  kirju kivipesu-efekti. Vot, sedavärki teksaste usku võiks end juba pöörata lasta, või mis?!

femme.ee

Autor: Lemmi Kann, Maarja Paalits

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700