15. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: Eksabikaasadest saavad armukesed

Romantiliste komöödiate staažikas treija Nancy Meyers on saanud valmis järjekorse linateosega "See on keeruline", mis toob kokku endise abielupaari, kes taas üksteist leiab.

Filmi peaosades näeb kahte väga tugevat näitlejat - Meryl Streepi ja Alec Baldwini. Neid mõlemaid kujutas filmi režissöör ja stsenarist Nancy Meyers juba stsenaariumit kirjutades filmis mängimas ette, mistõttu sobivad osad neile hästi ja rollid on saanud suurepärased. Meyersi sõnul moodustavad nad tõeliselt hea paari.

Paari, kelle vahel kisub aga heas mõttes segaseks siis, kui need kaks oma poja ülikooli lõpetamise puhul juhuslikult ühes ja samas hotellis peatuvad.

Eksabikaasadest saavad suhet varjavad armukesed

Süütust einestamisest kasvab välja taaskord armusuhe. Ontlikust pereemast saab oma eksabikaasa armuke ja mehest üle aisa lööja, kes oma teist naist, noort ja kena Agnessat (Lake Bell) endise naisega petab.

Ja nagu ikka ei piirdu see suhete sasipundar ainult nende kahega. Ka arhitekt Adam (Steve Martin), kelle Jane palkas oma kööki renoveerima, kistakse sellesse armukolmnurka. Segadust ja koomikat kui palju.

Režissöör tahtis stsenarist Nancy Meyersi sõnul juba mõnda aega teha lugu, mis tiirleks lahutuse ümber. Ja mitte ainult minoorses toonis, vaid helgemalt, kus kaks inimest leiavad pärast lahutust taas teineteist ja mõistavad, kuidas nende suhe tegelikult kunagi ei lõpe.

Inspiratsiooni sellise loo loomiseks sai ta oma lähikonnast. Ühelt tuttavalt perekonnalt, kes mõnevõrra sarnast lahutusejärgset elu elas ja vaagis küsimuste elu, kuidas jagada pärast lahutust peres vanemate rollid ja kasvatada lapsi, kuidas üldse üritada elada koos ühes linnas jne.

Selline asjadele üheskoos tagasivaatamine ei pruugi abikaasade jaoks, kes on oma eluga edasi läinud, olla Meyeri sõnul küll alati kõige tervislikum, aga annab arusaama, millisena tahetakse teisi näha. Ja üleüldse pole kogu see temaatika surmtõsine, vaid eluline, lõbus, vahel isegi veider, arvab ta. Seepärast saab filmi "See on keeruline" vaadates kõvasti naerda ja ehk ka positiivselt üllatuda.

Hispaanialiku nüansi annab riidekunstnik

Viimast just seetõttu, et lisaks puhtale hollywoodilikkusele on saanud film ka väikse hispaanialiku nüansi. Nimelt aitas filmis näitlejatele riideid selga sobitada Hispaania disainer Sonia Grande, kes jäi režissöörile silma filmi "Vicky Christina Barcelona" meeskonnast.

"Filmi riietevalik ei ole enam kunst, erandiks muidugi juhud, kui tehakse mingile ajastule iseloomulikku kostüümidraamat tugevate disaineritega. Enamasti näevad kõik ühtemoodi välja. Ma tahtsin näidata näitlejaid teistsugusena," tunnistas Meyers.

Autor: Lemmi Kann, Signe Sillasoo

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700