15. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: Euroopa parimad Tallinnas

Kuu enne Vancouveri olümpiamängude algust on Eestil au võõrustada maailma tippuisutajaid, kes pürgivad Euroopa meistrivõistluste parima tiitlile.

Iluuisutamise Euroopa meistrivõistlused, mille avatseremoonia toimub järgmisel teisipäeval, 19. jaanuril, on suurim spordivõistlus, mida Eesti pind peale Moskva olümpia purjeregatti on näinud. Kohale tuleb ligi 120 uisutajat 38 riigist, lisaks suur hulk treenereid, ajakirjanikke, kohtunikke ja uisuhuvilisi.

Euroopa meistritiitlid jagatakse välja kuue päeva jooksul Saku Suurhallis, millest saab võistluste pressiesindaja Kai-Riin Meri sõnul esmakordselt nii kõrgel tasemel jäähall 30x 60meetrise uisuväljaga. Pealtvaatajaid mahutab saal 3000.

"Mõned lisapiletid tulid veel hiljuti müüki, sest suutsime tekitada juurde mõned lisatribüünid, aga suurem osa pileteid on praeguseks juba välja müüdud," rääkis ürituse pressiesindaja.

Tema sõnul ei tasuks aga heituda, sest need, kes kodus suurvõistlust jälgida ei taha, saavad seda esmakordselt teha ka kinos. "Koostöös Coca-Cola Plazaga kantakse suuremad võistlused üle ka kinoekraanil. Tasub igatahes proovida, kuidas spordivõistluste näitamine läheb. Siiani on Metropolitan Opera ülekanded olnud väga menukad, eks nüüd näeb, kas kohalik suurvõistlus samamoodi huvi äratab," mainis Meri.

Võistlused toimuvad neljas kategoorias: meeste ja naiste üksiksõit, paarissõit ja jäätants. Eesti on esindatud kodujääl peetavatel võistlustel kõikidel aladel. Naiste üksiksõidus astub võistlustulle Jelena Glebova, meeste üksiksõidus Viktor Romanenkov, paarissõidus Maria Sergejeva ja Ilja Glebov ning jäätantsus Caitlin Mallory ja Kristjan Rand.

Sihid on kõigil kõrged. Meri sõnul üritavad kõik jõuda vähemalt eelmistel meistrivõistlustel saavutatud kohale või siis loomulikult kõrgemale. "Viktor Romanenkovi jaoks, kes on alles 16aastane, on need võistlused esimesed suurvõistlused elus. See on tema jaoks suurepärane võimalus saada suurvõistluste kogemus kodus ja proovida, kuidas närv vastu peab," lisas Meri positiivsel häälel.

Otepääl võistlevad suusaässad

Sel nädalavahetusel, 16. ja 17. jaanuaril, toimub Otepääl kümnendat korda maailmakarikavõistluste etapp murdmaasuusatamises.

Täna avatav võistlus saab hoo sisse homme lõunal, kui toimub naiste 10 km klassikasõit, millele järgneb pealelõunal meeste 15 km klassikasõit. Juubelihõngulisele kümnendale võistlusele on praeguse seisuga registreerinud 206 sportlast 21 riigist. Eestlastest saab pöialt hoida Kristiina Šmigun-Vähile, Andrus Veerpalule, Jaak Maele ja teistele.

Suusatamine

    * Otepää MK-etapp murdmaasuusatamises 16.-17. jaanuar Otepääl

    * Piletid: 100-800 krooni müügil Piletilevis

    * tehvandi.ee, suusaliit.ee

 

Autor: Lemmi Kann, Signe Sillasoo

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700