PP: Rakvere Teater alustab veebruaris uue projektiga

Järgmisel nädalal näeb Rakvere Teatris ilmavalgust uus projekt, mille käigus on iga kuu üheks õhtuks lavaruum mõne väiketeatri või sõltumatu teatritrupi päralt. Otsa teeb lahti tükk "Tavaj".

Sarja idee autori ja teatrijuhi Joonas Tartu sõnul uitas projekti idee teatri kuluaarides juba kaua ringi, kuid nihkus paraku teatri kõikide tegemiste virvarris määramatusesse.

Eestlased ja venelased

Sellest hoolimata, olles hakanud ise väga erinevat teatrit vaatama ning tunnetades, kui palju huvitavat me ümber toimub, kerkis mõte taas eredalt esile. "Saime aru, et pole mõtet enam arutada, vaagida, otsida, vaielda, tuleb lihtsalt tegutseda," selgitab Tartu.

 Etendus "Tavaj" uurib eesti- ja venekeelsete elanike vahelisi erinevusi. Idee autorid Renzo van Steenbergen, Alissa Šnaider ja Päär Pärenson võtavad erineva keele, erinevad kultuuritaustad, igapäevatavad ja püüavad luua laval maailma, mis sümboliseeriks nende erinevuste kokkusulamist. Tartu sõnul toob etendus lavale eestlaste ja venelaste suhted väga erinevatel tasanditel ja erinevates võtmetes.

Lavastusega "Tavaj" soovivad etenduse autorid küsimuse alla seada antud kultuuride käitumismustrid ning uurida, kuivõrd omavad inimeste üle iga päev kontrolli meie ühiskonna ja igapäevaelu mitteteadlikud eelarvamused, ning mõista, kes on need inimesed, kellega ühes kultuuriruumis elatakse ja kuidas neil õigupoolest läheb.

"Tavaj" mõeldud kõigile

Tartu sõnul on tegemist huvitava ja tugeva tervikuga, lisaks on etendus visuaalselt nauditav, räägib õigetest asjadest ja õigesti.

Rakvere Teatri teatrijuhi sõnul puudub etendusel kindel sihtrühm. "Lähtuvalt teemast, kasutatavast teatrikeelest, asjaolust, et tegemist on meie hinnangul väärt algatusega, ootame vaatama kõiki," sõnas Tartu.

Etendusele oodatakse nii teatrist kui ka meie elus ja ühiskonnas toimuvast huvitatud inimesi. Neid, kes soovivad avardada oma silmaringi teatrikeele osas, neid, kes soovivad oma avardunud silmaringi kasutada, neid, keda huvitavad kaasaegne teater ja tants, ning neid, kes soovivad osa saada sotsiaalsest teatrist.

Osale arutelus

 • Lemmi Kann, Triin Rebane

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara