Alumiiniumiühendid kosmeetikas

Kasutage alumiiniumivabasid higistamisvastaseid tooteid, sest isegi teadlased pole siiani omavahel kokkuleppele jõudnud, kas alumiiniumklorohüdraat on tervistkahjustav ühend või mitte, soovitab bioneer.ee.

Alumiiniumklorohüdraat pidurdab tõhusalt higistamist ja higibakterite lagunemist ning seetõttu kasutatakse teda higistamisvastastes vahendites ja keha desodorantides. Tegemist on ühendiga, mille üle alles vaieldakse. Teadlastel puudub ühene arvamus, kas tegemist ikka on väga tugevalt tervist ohustava probleemiga või mitte.

Kuigi see on kõige vähem ärritav alumiiniumisool, võib ta siiski tekitada allergilisi reaktsioone. Kui nimetatud alumiiniumisool satub pulkdeodorandi sisse, muutub ta meie keha jaoks neurotoksiiniks, mida seostatakse Alzheimeri tõve ja vähiga. Rõhk ongi sõnal seostatakse, sest mõlema teema kohta puuduvad kindlad tõendid.

Alzheimeri tõvega on alumiiniumklorohüdraati seostatud juba pikemat aega. Sellegipoolest, ei ole läbi viidud ühtegi põhjapanevat uurimust, mis kinnitaks eelpoolnimetatud kahtluseid.

Analoogselt vaieldakse alumiiniumklorohüdraadi ja rinnavähi seoste üle. Osad teadlased usuvad, et ühend käitub meie kehas nagu naissuguhormoon östrogeen ja soodustab tänu sellele vähirakkude kasvu. Inimesed viivad ju higistamisvastaseid vahendeid iga päev oma rindade lähedal asuvatele nahapiirkondadele. Mõned teadlased seevastu on alles äraootaval seisukohal. Nende meelest on teema piisava tõsidusega läbi uurimata.

Bioneer soovitab kasutada hoopis alumiiniumivabasid higistamisvastaseid tooteid. Las teadlased vaidlevad! Kui kosmeetikatootes pole alumiiniumit, siis ei ole ka temast põhjustatud probleeme.

www.bioneer.ee

Osale arutelus

 • Lemmi Kann, Katrin Lipp

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara