9. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IQd saab parandada toitumisega

Hiina teadlased jõudsid järeldusele, et magneesiumirikas toit parandab mälu ja parandab intelligentsust. Viimast vanusest hoolimata.

Pekingi Ching Hua Ülikooli teadlased testisid magneesiumi toidulisandi mõju erinevas vanuses rottide peal, vahendas Genius Beauty. Tulemuseks selgus, et kõrge magneesiumi tase parandas nii aju tööd kui vaimseid võimeid. Leiti ka, et magneesiumi mõju inimestel on sama ehk tasub magneesiumisrikkaid toiduaineid menüüsse lisada.

Täiskasvanud inimese päevane magneesiumivajadus on 0,35 grammi. Magneesiumi leidub spinatis, brokkolis, lillkapsas, ubades, pähklites, müslis, maapähklivõis, täisterapastas, meretoidus, aprikoosides ja virsikutes.

Autor: Rivo Sarapik, Lemmi Kann

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700