PP: ood tugevatele naistele

Briti režissööri romantiline kostüümidraama "Chéri" toob vaataja ette möödunud sajandi alguse seltskonnadaamide vallutused.

Ja seda ikka selleks, et vändata järjekordne kostüümidraama - "Chéri".

 Film, mille tegevus toimub maalilises eelmise sajandi alguses, viib vaataja peenematesse seltskondadesse, salongiõhtute ja pidude maailma, mida valitsevad väga oskuslikult kuningate ja kõrgeimasse tuludetsiili kuuluvate härrasmeeste kurtisaanid. Üks sellistest on ka vilunud seltsidaam Lea de Lonvali (Michelle Pfeiffer).

Lihtne lõbutsemine muutub aga ühel hetkel traagilise alatooniga looks. Kõik saab alguse sellest, kui kogenud seltskonnadaam leiab endale uue silmarõõmu, noormehe Chéri. Armumine keerab aga kõik pahupidi.

Režissööri sõnul on film äärmuslikest inimestest. "See on film ühest prostituudist," on Frears ilustamata ja konkreetselt lausunud. Äärmuslikkus ning tugevad naised on teema, mis talle läbi aastate südamelähedane on olnud ning seda rida ta ka jätkab.

"Ma olen alati arvanud, et näiteks kuninganna oli äärmuslik kuju," vihjates oma 2006. aastal Suurbritannia kuningannast Elisabeth II valminud filmile "The Queen" ja tema käitumisele printsess Diana surmale järgnenud päevadel. "Ta on kõige äärmuslikum inimene, keda tean, kedagi temasarnast lihtsalt pole. Aga mulle on alati meeldinud see, et tema, kuninganna, sellesse kategooriasse mahub," on Frears öelnud.

Uus film "Chéri" ei jäta samuti tugevate, võitlushimuliste ja samas ohtlike naiste teemat puudutamata. "Ma lihtsalt pole kohanud ühtegi nõrka naist oma elus," kommenteerib seda teemat Frears. Ning Pfeifferi kehastatud Lea pole seda samuti.

Filmi kesksel kohal on keelatud ja hukule määratud armastuse ja nooruse hapruse teema, mis annab näitlejannadele, Michelle Pfeifferile ja Kathy Batesile, kes kehastab rivaalitsevat kurtisaani, Chéri ema Madame Peloux'd, võimaluse särada.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara