PP: Salsa!

Kuumad Kuuba rütmid ühe selle päikselise maa parima trupi Kings of Salsa esituses jõuavad nüüd ka Eestisse - salsakuningaid saab näha esinemas neljas linnas.

Mööda Euroopat tuuritav Kuuba trupp Kings of Salsa jõuab nüüd ka Eestisse. Tallinnas, Tartus, Valgas ja Narvas toimuv muusika- ja tantsuetendus toob ühes Kuuba tantsijatega talvisesse Eestisse ka sellel sigari- ja rummimaal sündinud muusika ning muusikud.

Neljal õhtul vallutavad lava neli nais- ja viis meestantsijat, kelle esituses saab näha iselaadi tantsuseadeid. Publik viiakse reisile läbi Kuuba erinevate ajastute ja tantsustiilide. Lisaks salsale, mis eelmise sajandi 60-70ndatel lisaks Kariibi regioonile ka New Yorgis ja mujal Ameerikas väga popiks muutus, keerutatakse puusa ka mambo-, rumba-, tšatša- ja reggae-rütmide saatel.

Laval peagi näha saavat iseloomustas ürituse produtsent Adolf Käis lihtsa, täpse ja tabava märksõnaga "elurõõm". Neid artiste vaadates-kuulates ei leidu Käisi sõnul ilmselt väga palju neid, kes nende rütmidega kaasa ei suudaks minna. See haarab kaasa, sest Kuuba parimad salsaartistid ei häbene oma hinge ja ilu nendesse rütmidesse panna, arvas ta. "Tagasihoidlikkus kaob sageli ära. Nendega koos tantsu vihtudes hakkad ka ennast tundma nagu noor poiss," lausus Käis positiivsel toonil.

Agarat kaasaelamist ootavad Käis ja trupp ka publikult. Olgugi et kontserdisaalid, kus tantsuetendused toimuvad, just suurt tantsuvihtumist ei võimalda, ei takistata Käisi sõnul etenduse lõpus publikul ühes professionaalsete sambatantsijatega puusi hööritada.

Etenduse lõpus kipub tavaliselt lavale jooksma kuskil sadakond inimest, kes ei häbene ennast näidata ega artistidele kaasa elada, Käis loodab, et nii juhtub ka Eestis.

Tantsuetenduse tõmbab ühes tantsijatega käima Kuubalt pärit 9-liikmeline bänd Cuba Ashire, kelle esituses kõlavad lisaks kuubalikele seadetele ning džässimprovisatsioonidele ka hip-hopi- ja räpirütmid.

Pärast selle nädala lõpus ja järgmise nädala alguses toimuvaid Eesti esinemisi suundub lõunamaa tantsutrupp Soome, sealt Lätti, Leetu ja Venemaale. "Mingi saladus nende esinemises peab olema, kui neid nii mitmel poole igal aastal näha tahetakse," kinnitas Käis.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara