Kuidas töötajatelt ideid kätte saada?

Sul on superidee, kuidas ettevõttes midagi ümber korraldada. Lähed sellega õhinal oma juhi jutule, mõttes vilkumas uued perspektiivid nii ettevõttele kui ka sulle endale. Juht aga kehitab õlgu ja ütleb - vaatame.... On tuttav tunne?

Pärast sellist vastuvõttu ei kibele Sa oma ideid enam juhile rääkima, parimal juhul hoiad need endale, ettevõtte jaoks halvimal juhul lahkud koos väärt ideega ja teed selle teoks mujal. Kuidas siis ikka kindlustada, et head ideed kaduma ei läheks?

Esiteks, iga töötaja peab tundma, et tema mõtted on oodatud ja häid ideid ollakse valmis ka ellu viima. Tark juht tunnustab töötajaid ideede eest ega lükka ühtegi mõtet kohe tagasi - ka esmapilgul kõlbamatust ideest võib kasu tõusta. Miks mitte seada ettevõttes sisse kord, kuidas esitatud ideid hinnatakse ja mille alusel tunnustatakse - ideede esitamine olgu aga hästi lihtne (postkast, meil teel, veebivorm, Hea idee konkursid), sest näiteks nädalate kaupa juhi vatuvõttu oodates võib sära silmadest kaduma minna.

Teiseks, esitatud ideed tuleks võimalikult lühikese aja jooksul läbi kaaluda, ja seda peaksid tegema need inimesed organisatsioonis, kes antud teemaga kõige paremini kursis on - ei saa ju nõuda, et tippjuht kõiki peensusi valdaks. Mida rutem saab töötaja oma esitatud ideele tagasisidet, seda kindlamalt ta ennast tunneb - tema idee ei kadunud tühja auku. Tagasiside peaks aga olema võimalikult konstruktiivne - ei ole kindlamat moodust inimesi demotiveerida, kui nende ideed avalikult lolliks kuulutada.

Kolmandaks, kui idee on hea, siis ei tohi viivitada selle elluviimisega. Katsuge leida vajalikud ressursid nii keeruline kui see ka poleks. Muidu kaotab idee oma aktuaalsuse ja töötaja huvi nii selle idee ellu viimise kui uute ideede esitamise vastu. Kui idee on ellu viidud, tähistage seda!

Neljandaks, nagu iga teisegi ettevõtte protsesside puhul, on ka ideede esitamist vajalik analüüsida ja kus võimalik, paremaks teha. Vaata, kes esitab kõige enam ideid, mis valdkonda need puudutavad, kuidas ideede elluviimine sujub. Nii saad väärtuslikku infot oma organistasiooni kohta ja ideid, kuidas seda veel paremaks teha.

Head ideede kalastamist!

Artikkel ilmus Ülemiste City uudiskirjas

Osale arutelus

 • Lemmi Kann, Tiiu Allikmäe

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara