5. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: Meri on, meri jääb

Kolmapäeval Põlva Kultuurikeskusest startiv Marko Matvere ja Kihnu Virve ühistuur "Merealulud" teeb peatuse kuues linnas, väisates ka Eesti kõige suuremaid kontserdisaale.

Virve Köster ehk enamtuntud nimega laulumemm Kihnu Virve on kirjutanud laule juba aastakümneid ning teeb seda siiani. Seekordse kontserttuuri kavasse on valitud Virve loomingust sellised, mis räägivad merest ning mereäärsest elust.

 "Need on kõik Virve laulud - on päris uusi laule ja need tuntud hitid on ka sees," rääkis Kihnu Virve tütretütar Raina Kiviselg, kes astub tuuril üles Virve pereansambli koosseisus.

Kavas kesksel kohal meri ja elu mere ääres

Raina on veendunud, et kuna suur jagu Virve lauludest just merest räägivadki, siis materjalist juba puudu ei tule. "Ta teeb neid ju kogu aeg juurde. Praegu tuleb ta iga päev uue merelauluga. Pigem on kunst, kuidas neid kõiki kontserdi aja sisse ära mahutada," arvas Raina.

Marko Matverega ei ole varem koos laulnud Virve pereansamblist mitte keegi. Seetõttu on esinejate ootusärevus suur. "Matvere on väga hea laulja ja eks meie proovime siis sama head olla," oli Raina optimistlik. Kontserte läbiv mereteema on Raina sõnul väga lähedane nii Virve pereasambli liikmetele kui ka Matverele.

Virvet peab Raina suurepäraseks esinejaks, kes võlub publikut oma loomulikkusega. "Ta on väga ehtne. Isegi kui tal mõni asi untsu läheb, leiab ta kohe teise tee, kuidas sellest üle saada. Kui tal esinedes sõnad peaksid meelest ära minema, mõtleb ta sealsamas paigas uued sõnad ja ei tee väljagi. Ta on üks vahva mutt, sellega on kõik öeldud," võttis Raina jutu kokku.

Kontsertid toimuvad kuues suuremas saalis

Kuna nii Kihnu Virvel kui ka Marko Matverel on fänne kogunenud kõvasti, siis on esinemispaikade hulgas Eesti suurimad kontserdisaalid - lisaks Jõhvi, Tartu ja Pärnu kontserdimajadele ka Nokia kontserdimaja saal, mis mahutab kuni 1830 pealtvaatajat.

Külastajate puudust Raina ei karda. "Meil on hea meel märgata, et meie publik pole sugugi vanema- või keskealine, meid tulevad kuulama ka päris noored. Eriti on meil hea meel märgata, et kontsertidel on järjest rohkem noormehi," rõõmustas Raina.

Omalt poolt lubas Raina rõõmsat ja hingekosutavat elamust: "Meie läheme alati rõõmsa meelega esinema. Me ei lase murekoormat endaga kaasa tulla. Muresid on kõigil, aga kui nendega lähemalt kokku puutud, siis näed, et halvad asjad ei ole määravad," rääkis Raina.

Autor: Lemmi Kann, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700