Autor: Lemmi Kann • 17. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus blogi: kuidas endaga hakkama saada?

Alates homsest liitub sekretar.ee blogijate ringiga FranklinCovey sertifitseeritud konsultant Silva Laius.

Enesejuhtimise blogi alustab praegusel hetkel väga olulise teemaga – ajajuhtimine tööotsijale. Silva Laius keskendub alustuseks küsimusele, millest töö otsimist üldse alustada ning kuidas kujundada oma mõtteviisi, et tegutsemisel optimaalse ajakuluga ka positiivsed tagajärjed oleks.

Silva Laius on alates 1999. aastast FranklinCovey sertifitseeritud konsultant.

„Olen läbi viinud sadu enesejuhtimise, aja kasutamise ja efektiivse koostöö koolitusi nii suurtes kui väiksemates Eesti ettevõtetes ja organisatsioonides. Mul on üle 30 aasta töökogemust juhina, nii riigiasutustes kui erafirmades,” räägib Silva endast.

Blogimiseni viis teda mõte toetada tema koolitusel osalenuid õpitu elluviimisel. „Siis tekkiski mõte, et huvi asja vastu võivad tunda ju ka need, kes pole koolitusel käinud. Seejärel avastasin, et suurimaks motivaatoriks on õppimine ise - õpetades õpime ise kõige rohkem ja regulaarne blogimine distsiplineerib ka pidevalt õppima.”

Teemad, millest Silva Laius huvitub, on tasakaalus püsimine ja sisemine rahu ning kuidas meie olulisimat ressurssi - aega -  kasutada võimalikult efektiivselt, selleks et olla hea juht iseendale ja seeläbi suuremaks rõõmuks teistele.

Lisaks juhiks ja koolitajaks olemisele on Silva Laius ka kahe täiskasvanud poja ema ja kahe lapselapse vanaema. Heas tujus ja vormis hoiab ta ennast klassikalise muusika, flamencotantsu ja ujumisega ning juba üle 10 aasta on Silva Laius  harrastanud joogat. Selleski vallas ei piirdu ta vaid õpitu endale hoidmisega, vaid taotleb  rahvusvahelist  joogaõpetaja sertifikaati õppides Krishnamacharya Healing and Yoga Foundation´is traditsioonilise jooga 4-aastases koolis III kursusel.

Sekretar.ee-s hakkab Silva Laius igal nädalal kogemusi jagama, kuidas enda ja oma aja juhtimisega edukalt toime tulla.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700