PP: Eesti muusika ülevaatenäitus

Tallinn Music Week kallab pealinna sõna otseses mõttes muusikaga üle. Arvestades, et kolme päeva peale on planeeritud ligi saja erineva esineja etteasted, siis on selge, et ainult mõnele üksikule kontserdilavale üritus ära ei mahu.

Tallinn Music Week toob järgmisel nädalalõpul Tallinna suurtele ja väikestele lavadele sellises kogused Eesti artiste, et nende kõigi kuulamine ületaks isegi kõige innukama melomaani võimed. Ülevaatliku pildi Eesti muusika üldistest hetkesuundumustest annab TMW aga kindlasti.

Esinemiskohad on ära jaotatud stiilipiiride kaupa. See tähendab, et stiililt sarnaste parameetritega muusikat viljelevad ansamblid-bändid on festivali ajaks enda kasutusse saanud kindlad hooned ja lavad. Nii on Teater NO99 lavad hõivanud džäss- ja pärimusmuusika, World Clinicuks muudetud RockStarsis saab kuulata aga tumedamat rokki ja industriaal-elektroonikat.

Puhtalt rokile keskenduv festivali alamprogramm Tallinn Metal Week on ennast sisse seadnud klubis Tapper, Club Hollywood võõrustab ootuspäraselt tantsumuusika tegijaid ja kuulajaid. Von Krahli teatrist saab kaasaegse popmuusika kõige erinevamate esitajate ülevaatenäituse paik, kus esitletakse nii alternatiivmuusikuid kui ka eesti popi mainstream-voolu hetkel kõige väärtuslikumaid tegijaid.

TMW hõivab ka Mustpeade Maja, kus saab uudistada Eesti Muusika Päevade programmis kõlavat eesti heliloojate kirjutatud moodsat klassikat ning oma programmiga tuleb välja ka vanalinna baar Juuksur.

Miks seda kõike tehakse ja veel säärase intensiivsusega, mida üksikkuulaja-vaataja kaugeltki hoomata ei suuda? Festivali korraldamise peamine põhjus on soov esitleda eesti muusikat välisvaatlejatele, kelleks on mänedžerid, festivalikorraldajad, kirjastajad ning teised Euroopa muusikatööstuses olulised figuurid.

Tallinnasse tuleb TMW kutsel ligi sadakond väliskülalist, kellega koostöö peaks lõppkokkuvõttes viima plaadilepingute ning teiste koostöövormideni, mis Eesti muusikal paremini Euroopa turule aitaksid jõuda. Et muusikaäri spetsialistid omavahel ideid ning kogemusi saaksid vahetada, on festivali kavva planeeritud ulatuslik seminar-konverents, mis keskendub muusikatööstusega seotud temaatikale laiemalt.

Kuna juba eelmisel aastal, kui TMW esimest korda startis, oli väliskülaliste huvi festivali ning eesti artistide vastu suur, siis on tõenäoline, et TMW kui Euroopa turulepääsemisele suunatud eesti muusika ülevaatenäitus soovitud tulemusi ka annab.

Mis tavakuulajasse puutub, siis kõik kontserdid on publikule avatud ning mõistliku hinna eest on võimalik ühe piletiga üle vaadata terve õhtu esinejad. Pilet kehtib ühe esinemiskoha piires.

Esinejaid on igal õhtul igal laval terve nimekiri. Kõige tihedamalt on neid koos laupäevaõhtuses Mustpeade Majas, kus kolme saali peale on mõnekümneminutiliste vahedega planeeritud esinemist alustama tervelt 12 erinevat koosseisu. Armu ei anta ka NO99 džässiprogrammis - reede õhtul astub seal üles 11 muusikutegruppi.

Teistes festivalipaikades on programmi kulgemine veidi rahulikum, kuid mitte ka väga - ka kolm-neli erinevat esinejat ühe õhtu kohta on kuulaja poole pealt vaadates tegelikult päris palju.

Osale arutelus

 • Lemmi Kann, Mari Hiiemäe

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara