26. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: noortest saab asja

Täna õhtul jõuab publiku ette menukas noortelugu High School Musical. Lavastaja sõnul pakub selle vaatamine võimaluse nii naerda kui ka nutta.

High School Musical on lugu kahest keskkoolinoorest, kes pooljuhuslikult ühise laulmise käigus tutvuvad ning teineteisesse ka armuvad. Et osatäitjad oleksid võimalikult oma lavarollidega samaealised, osaleb lavastuses hulk noori, kes valiti etenduse tiimi avatud eelkonkursside tulemusena.

"Eesti High School Musical erineb Disney filmiversioonist omajagu, minu meelest on see märksa parem. Põhiteema on sama, aga juurde on toodud erinevad karakterid ja situatsioonid, nii et tulemus võiks olla päris huvitav olla ka neile, kes on muusikali varem filmina näinud," arvas naispeaosatäitja Mari Ronimois.

 Muusikal kõlab eestikeelsena, kuid ülearust eestindamist pole algtekstis lavastaja Andres Dvinjaninovi sõnul tehtud. "Tegevus ei toimu Eestis, vaid noortemaailmas, ükskõik siis kus need noored ka parasjagu ei oleks," selgitas lavastaja.

Dvinjaninovi sõnul on High School Musicalist saadav elamus väga võimas energialaeng ning etendust vaadates saab nii nutta kui ka naerda. " Olen alati proovinud lavastada nii, et kui on tegemist tragöödiaga, peaks seal saama naerda, ja kui on komöödia, siis saab seal ka nutta. Kui keegi ütleb, et ta selles muusikalis kordagi naerda ei saa, siis helistagu mulle ja ma maksan osa piletiraha tagasi. Õrnema südamega inimesed nagu mina saavad siin kindlasti ka pisara poetada. Noorus ja esimene armumine on ju nii tore ja liigutav," rääkis lavastaja.

Optimaalseks sihtgrupiks loeb lavastaja noori, kes on ligikaudu sama vanad nagu peategelased Troy ja Gabriella ehk siis vanusevahemikku 14-17, mida aga võivat nii ühele kui ka teisele poole laiendada kümnete aastatega. "Eelkõige on see muusikal küll noortele mõeldud, aga ka täiskasvanud võivad sealt saada midagi, mille üle mõelda," arvas ka Ronimois.

Muusikali tasub vaatama minna ainuüksi laulude pärast, mis seal kõlavad. "Need on väga ilusad ja meloodilised. Mulle meeldib väga neid laule laulda," teatas Ronimois.

Dvinjaninovi sõnul on High School Musicali lavaletoomine tähendanud suurt tööd ja vaeva, kuid lõpptulemusega on ta rahul.

"Lavastamine on mult palju võtnud ja ka palju andnud. Kui viiekümnest artistist kolmkümmend ei ole varem lavastustes kaasa löönud, siis peab lavastaja alustama teatri eelkooli abc-st. See tööprotsess on olnud tõesti päris pikk, aeganõudev ja mitte kõige kergem. Teisalt olen saanud osatäitjatelt vastu väga palju suurt, siirast ja säravat energiat, mis kuulub nooruse juurde," ei varjanud lavastaja oma rõõmu, et lavastamisprotsess tulemuslikult lõpusirgele on jõudnud.

Autor: Lemmi Kann, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700