Klient: ostja-müüja vaidlused kerge lahendada kohtus

Euroopa Komisjoni eile avaldatud tarbijaturgude punktitabelist nähtub, et võrreldes teiste Euroopa Liidu riikidega ei usu Eesti tarbijad eriti võimalustesse kaitsta enda õigusi ning see usk on võrreldes varasemaga kahanenud.

Tarbijate olukord on aga halvenenud paljudes riikides, mille näitajaks on nende usaldus tarbijate õigusi kaitsvate valitsusasutuste ja valitsusväliste organisatsioonide vastu ning vaidluste lahendamise efektiivsus, vahendas ERR uuringu tulemust.

Kui 2008. aastal arvasid pooled tarbijad Eestis (EL27 54,6%), et olemasolevad õigusaktid kaitsevad neid piisavalt, siis 2009. aastal arvas nii 46,5%.

Eestis on aastaga vähenenud ka nende tarbijate protsent, kes usuvad, et müüjad austavad nende õigusi, ning kasvanud nende osakaal, kes on läinud eksitava reklaami õnge. Kui 2009. aastal arvas 46% tarbijaist, et ostja ja müüja vaidlust on kerge lahendada kohtus, siis mullu oli see protsent vaid 18,6.

Osale arutelus

 • Rivo Sarapik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara