Suitsetamine tõmbab IQ alla

Suitsetavate noormeeste IQ-testi tulemus on keskmiselt 7,5 punkti võrra kehvem kui mittesuitsetajatest eakaaslastel.

Iisraeli teadlaste läbiviidud uuringus võrreldi 20 000 mehe (vanuses 18-21) IQ testide tulemusi ja järeldus oli selgemast selgem - mida rohkem inimene päevas suitsetab, seda madalam oli ta IQ-testi sooritus, vahendas Deccan Chronicle. Muide, see kehtis ka vendade kohta, kes on kasvanud samas keskkonnas ja tingimustes. Uurijad jõudsid ka järeldusele, et suitsetavad vanemad teevad kehvemaid tervist puudutavaid otsuseid.

Uuringu viis läbi Mark Weiser, Tel Avivi Ülikooli psühhiaatriaprofessor, kes vaatles uuritavaid enne ja pärast ning sõjaväeteenistuse ajal. Umbes kolmandik uurituist suitsetasid päevas ühe või enam sigaretti, kolm protsenti olid maha jätnud ning ligi 70% polnud kunagi suitsetanud.

Keskmine IQ mittesuitsetajal oli 101, suitsetajate IQ-testi keskmine tulemus aga jäi allapoole 94. Päevas enam kui paki sigarette suitsetanud noormeestel aga allapool 90. Sellises vanuses vaimselt ja füüsiliselt tervete meeste keskmine IQ on 84-116.

"Tervisealal arvatakse tihti, et suitsetajad on kas keerulistes oludes üles kasvanud või vähem haritud, kuid meie uurimus seda ei kinnitatud," kommenteeris uuringut Weiser.

Osale arutelus

 • Rivo Sarapik, Lemmi Kann

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara