PP: hea võitis, kuri sai oma palga

Jälle üks hea animafilm Eesti kinolinadele jõudnud. Lastele meeldis "Kuidas taltsutada lohet?" hullupööra, eriti pisikestele poistele.

Pisikesed plikad olid kinosaalis pärast filmi vaatamist veidi mureliku olemisega ja ütlesid, et kardavad nüüd lohesid tõsimeeli, kuna nood võivad majad põlema panna. Pisikesed poisid aga arvavasid, et lohed on ägedad, sest nendega saab ratsutada, ja lemmikloomana on nad lausa asendamatud. Täiskasvanud ei ütelnud suurt midagi. Neil oli lihtsalt hea meel, et lapsed nii rahul on - juba lunivad kunagi edaspidi DVDsid ja puha.

Äge oli film muidugi. Tihedat tempot ja põnevust täis, nagu seiklusfilm olema peab, kiire ja lööv. Filmi sisu oli hoolimata ennustatava õnneliku lõpu pitserist mõnusalt köitev ka täiskasvanule. Võiksin öelda, et see film on minu arvates üks paremaid valikuid, mida koos oma algklassides käiva lapsukesega kinno vaatama minna. Ei saa öelda, et saalis istudes igav oleks hakanud.

Hea ja kurja must-valge maailm oli filmis täiskasvanu jaoks ehk veidi liiga selgelt paigas, aga las ta siis olla. Eks vahel kulu sellised muretud meelelahutused ka marjaks ära.

Loo sisu oli väga selgepiiriline ja vähene. Kaugel põhjas asuva viikingiküla elanikud olid kimpus lohedega, keda nad pidasid oma vaenlasteks, kuni üks nohikliku olemisega poiss nendega omal käel tutvust tegi ja avastas, et nad võivad olla ka sõbrad. Koos saadi võit hiigellohe vastu, kes oli ainukesena tõeliselt kuri ja pärast seda elati õnnelikult edasi. Kogu lugu.

Napivõitu sisu kompenseeris action, seda oli filmis peaaegu et kogu aeg. Kord tulid lohed lambaid röövima, kord ajasid nad inimesi taga, siis olid ise tagaaetavad. Kord lendasid lohed koos ratsanikega ringi, siis ilma ratsaniketa. Mõni purskas tuld, mõni näitas hambaid. Madin käis kogu aeg.

Lapsvaatajale suunatuna jäid möllukaadrid hea maitse piiridesse, nii et näis, et ühtegi tegelikku ohvrit võitlustes ei olnudki. Välja arvatud suur paha lohe, kes must-valge filmiloogika järgi nagunii otsa pidi saama, paras talle!

Hea võitis, kuri sai oma palga. Häbematutele sai koht kätte näidatud ja allasurutud aupaistesse. Veidi armastust koos pisikese musiga oli ka. Mis sa hing ühelt lastefilmilt veel ootad.

Osale arutelus

 • Lemmi Kann, Mari Hiiemäe

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara