Firmad saavad säutsudes suurema kontrolli

Twitter teatab tänase jooksul, kuidas sotsiaalvõrk reklaamiraha hakkab teenima. Firmadele tähendab see, et tasu eest saab nii reklaami kui ka vajalikke sõnumeid pildil hoida.

Reklaami hakkab keskkond edastama programmi „Promoted Tweets“ vahendusel, mis käivitub, kui Twitteri kasutajad otsivad keskkonnast mingeid märksõnu ja need märksõnad haakuvad reklaamiandja reklaamikülge märgituga, kirjutas New York Times.

Mõne aja pärast peaks lisanduma ka võimalus, et kuvatav reklaam saab olema personaalne ehk konkreetse kasutajat silmas pidades – näiteks reisijateemalisi kasutajate jälgijale kuvatakse turismireklaami.

Reklaamimine annab äridele võimaluse enda teateid ja sõnumeid üldises voos nn üleval hoida, nii et need ei mattuks üldise sõnumivoo alla. Makstud sõnumid kuvatakse märksõnaotsingu tulemustes esimestena, isegi, kui ajaliselt nad ei ole viimastena sisestatud. Viide reklaamile tuleb ka sõnumitele juurde. Samuti pakub uus võimalus näiteks negatiivse kajastuse korral firmal kiirelt sekkuda ja selgitusi jagada. Praegu kipub tihti ettevõtte reaktsioon samuti uudisvoo alla mattuma.

Kohvikukett Starbucks näiteks kasutab Twitterit oma promokampaaniate ja tasuta toodete jagamise sõnumite levitamiseks. Samas on sõnumid tihti tuhandete teiste, milles kasutajad näiteks mainivad kohvikuketis kohtumist, alla mattunud.

„Kui inimesed otsivad märksõna "Starbucks", tahame anda neile infot, mis toimumas on. Promoted Tweets seda võimalust pakub,“ selgitas Chris Bruzzo Starbucksist.

Twitter alustas 2007. aastal ja on kasvanud vertikaalselt. Märtsis oli keskkonnal 22,3 mln unikaalset külastajat, aasta tagasi oli näitaja 524 000.

Osale arutelus

 • Rivo Sarapik, Lemmi Kann

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara