16. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: reisipalavik on alanud!

Suvi on reisimise aeg. Puhkepäev tegi reisifirmade abiga väikese kokkuvõtte sihtkohtadest, kuhu eestlased kõige sagedamini suveperioodil lendavad.

Puhkusepakettidest tunnevad eestlased suveperioodil suurt huvi Hispaania kuurortide vastu - Costa Daurada, Mallorca, Costa Del Sol. Populaarsed sihtkohad on ka Türgi ning erinevad saared - Kreeta, Korfu, Madeira.

 "Eks paljuski määrab selle, kuhu inimesed kõige enam lendavad, ikka see, mis sihtkohti meie kohalikud reisikorraldajad pakuvad. Juba mitu suve järjest on kõige populaarsemad pakettreiside sihtkohad olnud Türgi ja Kreeta. Türki toimub ka sel suvel kõige rohkem väljumisi ning kuna tegemist on sihtkohaga, kus hinna ja kvaliteedi suhe on hea, julgen ka sel suvel Türgile sihtkohtade edetabelis esikohta ennustada," rääkis Baltic Toursi tootearendusjuht Triin Kallas. Kui juba Türgi kasuks otsustada, soovitab Kallas ära käia Bodrumis, mis on veidi teistmoodi ja sarnaneb oma valgete majakeste ja kultuuripärandi poolest Kreeka saartele.

Lisaks kuurortipuhkusele ning pakettreisidele eelistavad paljud eestlased võimalust reisida omal käel ning kasutada puhkuse korraldamiseks regulaarlende. Selliste lendude eelistatumateks suundadeks on suveperioodil Euroopa linnad Milaano, London, München, Praha ja Amsterdam.

GoTraveli kliendisuhete juhi Ingrid Käo sõnul oli Milaano Kaubamaja Osturallil lennusihtkohtade hulgas kõige küsitum. Põhjuseid võib aimata mitmeid: lisaks linnapuhkusele on Milaanost võimalik auto või rongiga kiirelt igasse suunda sõita, ka Aoste regiooni, mille ümbrus on mägiselt kaunis. Lisaks saab sõita Milaanost suhteliselt kiiresti ka Toscana maakonda Kesk- Itaalias. Londoni eelistuse kasuks räägib ilmselt fakt, et paljudel inimestel on Londonis tuttavaid, kellega koos veedetakse puhkus Londoni lähiümbruses. Müncheni populaarsuse saladus peitub aga selles, et see on üsna värske suund (Lufthansa alustas otselende märtsist), samas on lend küllaltki atraktiivse hinnaga.

Estraveli turundus- ja kommunikatsioonijuhi Mari-Liis Rüütsalu sõnul mõjutavad puhkuse-eelistuste statistikat suveperioodil tehtavad tööreisid. Äriklientide jaoks on number üks sihtkoht Brüssel.

"Kui pikemat puhkust võimalik võtta ei ole, soovitaksin nädalavahetusel uudistada lähimaid naabreid, lennuaeg ei ole väga pikk ja võimalik on enamik ajast veeta sihtkohas. Praha, Barcelona, München, Lissabon, Moskva, Amsterdam jne. Need on kõik kaunid ja huvitava ajalooga linnad, kus leiab tegevust igas vanuses inimene," arvas Käo.

Autor: Lemmi Kann, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700