16. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: Volkonski mängib teatris iseennast

Eile Tartu Uues Teatris esietendunud "Peeter Volkonski viimases suudluses" mängivad kaks näitlejat - Peeter Volkonski ja Laura Peterson.

Etenduse autori ning lavastaja Urmas Vadi sõnul on etendus kirjutatud just neile kahele näitlejale.

 "Kunagi jalutas Ivar Põllu, kes on Tartu Uue Teatri juht, mulle Supilinnas vastu ja küsis, et kas ma tahaksin midagi nende teatri jaoks kirjutada ja ise ka lavastada. Ma ütlesin kohe esimese hooga jah. Aga siis ma hakkasin mõtlema, et millist teatrit ma ise tahaksin teha. Ja ma mõtlesin alustada sellest otsast, et räägin Peeter Volkonski ja Laura Petersoniga, et mis nad arvavad, kui ma kirjutaksin neile näidendi. Ja siis kirjutasingi," tutvustas Vadi etenduse sündimislugu.

Vadit köitis võimalus teha etendus Eesti oma ainesest. "Mind on natuke väsitama hakanud see võimalus, et võtame jälle ühe näidendi, kus on Johnid ja Jimid ja paneme aga ajama. Minu soov on olla siin, selles kultuuriruumis ja kõnelda nende inimestega, kes siin on, ühesõnaga olla kohal. Valisin need näitlejad, sest nad on kõige paremad. Nendega koos töötada on lihtsalt rõõm. Isegi luurele võib minna," arvas lavastaja.

Etenduse sisu ei tahtnud Vadi pikalt lahti seletada, kuid ütles, et tegemist on etendusega, mille juures põnevus on päris olulisel kohal.

"Oma vaimusilmas ma näen, et see lugu peaks kogu aeg keerama ette eri tahke, nii et vaataja on kogu aeg ootel küsimusega, mis juhtub," ütles lavastaja.

Vadi arvas, et "Peeter Volkonski viimane suudlus" sobib vaatamiseks ilusatele, vaimukatele, intelligentsetele, huumorimeelega ja rikastele inimestele. Nagu ikka. Nüridel ja tümadel tüüpidel pole nagunii kusagil midagi teha.

Loomulikult võiks publik olla avatud lugude, kaasa arvatud selle loo kuulamiseks, mis laval harunema hakkab. "Selles lavastuses on lugu ja selle loo vestmine väga olulisel kohal. Aga see pole kindlasti mingi päheõpitud teksti ettekandmine," arvas Vadi.

Autor: Lemmi Kann, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700