Autor: Lemmi Kann • 21. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parim noor sekretär on Hele-Riin Kutsar

Eile toimunud sekretäride kutsemeistrivõistluse Tippsekretär 2010 võitis Hele-Riin Kutsar Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist.

Päev enne sekretäride päeva toimunud sekretäride kutsemeistrivõistluse võitja paistis eelkõige silma väga heade tehniliste oskustega, mis on sekretäritööks vajalikud.

Teiseks tuli Marja-Liisa Schmidt Tartu Kutsehariduskeskusest ning kolmanda koha sai Karin Jukk, kes õpib samuti Tartu Kutsehariduskeskuses.

„Arvan, et eilsel võistlusel osalenutel ei tohiks küll tööturul hakkama saamisega probleeme tulla,“ oli võistlejate tasemega rahul žürii esinaine Piret Veski, kes on Eesti Juhi Abi Ühingu liige ning töötab OÜs Tschudi Shipping Company.

Selgitamaks, kes on 20 osalenust parim sekretäriõpilane, pidid võistlejad tõestama oma teoreetilisi teadmisi ja arvutikasutusoskust. Lisaks tuli läbi rollimängu tõestada võimet hakkama saada ootamatu ja keerulise olukorraga. Selleks oli appi palutud näitleja Evelin Pang, kes mängis pretensioonikat inimest, kes nõudis viivitamatut kohtumist sekretäri juhiga.

„Varem olid erinevused koolide vahel väga suured, nüüd oleks nagu kõik võistlejad ühest koolist olnud,“ kiitis Veski. „Muidugi oli ka neid, kes ei suutnud end õigesti kehtestada, aga üldiselt olid kõik tüdrukud väga viisakad ja tublid.“

Võistluse „Tippsekretär 2010“ esikolmiku tüdrukud said esmakordselt võistluse ajaloos auhinnaks sekretäri kutsetunnistuse.

Kutsemeistrivõistluse „Tippsekretär 2010“ korraldasid Elukestva Õppe Arendamise Sihtasutus Innove, Eesti Juhi Abi Ühing, Riiklik Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskus ning Tallinna Majanduskool. Innove korraldab sel kevadel üle kümne kutsemeistrivõistluse erinevates Eesti koolides.

Võistlust „Tippsekretär 2010“ rahastasid Euroopa Sotsiaalfond ning Haridus- ja Teadusministeerium. Lisaks andis Äripäeva teabekirjastus auhinnaks kolm juhiabi käsiraamatu veebiversiooni pooleaastast tasuta kasutusõigust ja Baltic Tours saadab parima õpilase ja tema õpetaja SPAsse lõõgastuma ning sekretar.ee kinkis võitjatele ning nende õpetajatele Äripäeva teabekirjastuse väärtusliku raamatu. Võistlust toetas tordiga Selveri Köök.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700