Autor: Lemmi Kann • 21. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sekretar.ee valis oma lemmiksekretärid

Eile toimunud sekretäride kutsemeistrivõistlusel Tippsekretär 2010 valis sekretar.ee portaal oma lemmikuteks Kristi Lepiku ja Sigrid Haugasmäe.

Lisaks sellele, et Tippsekretäri konkursil osalejad pidid tõestama oma teoreetilisi teadmisi ja arvutikasutusoskust, tuli neil läbi rollimängu tõestada ka oma võimet hakkama saada ootamatu ja keerulise olukorraga. Selleks oli appi palutud näitleja Evelin Pang, kes mängis pretensioonikat inimest, kes nõudis viivitamatut kohtumist sekretäri juhiga.

 

Rollimängu situatsioon nägi ette, et Evelin Pang nõudliku kliendi rollis teatab, et on telefoni teel kokku leppinud kohtumise juhiga ning tal on vaja kohe temaga kokku saada. Sekretärile oli juht aga andnud range korralduse, et teda ei tohi kahe tunni jooksul segada ning ta on rangelt kättesaamatu ka telefoni teel.

Niisiis oli võistlejate ülesandeks kaitsta oma bossi mistahes „sissetungijate” eest, kuid samal ajal tagada ka see, et Evelin Pange poolt mängitud nõudlik ja rahulolematu klient saab oma probleemile lahenduse ning lahkub kontorist rõõmsal ja rahulikul meelel.

Harjumatu partneri vastu mängiv Evelin Pang tunnistas pärast rollimängu lõppu, et püüdis end näitlejana tagasi hoida.

Seda, milliste võtetega ja kui hästi võistlejad situatsiooni lahendavad, oli hindamas ka sekretar.ee žürii, kuhu kuulusid portaali toimetaja Lemmi Kann ning Äripäeva erilehe „Juhtimine” toimetaja Urve Vilk.

Võistlejate esituses mängiti läbi mitmeid erinevaid lahenduskäike ning pärast 20 osaleja situatsioonilahendust oli omakorda probleemi ees sekretar.ee žürii – ühe lemmiku välja valimine osutus nii keeruliseks, et ainukeseks õiglaseks lahenduseks oli välja kuulutada kaks sekretar.ee lemmikut.

Nendeks said Sigrid Haugasmägi Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist ning Kristi Lepik Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist, kes said sekretar.ee-lt ka vastava tunnistuse ning kingituse Äripäeva Teabekirjastuselt.

Olgu öeldud, et sekretar.ee valik langes kokku ka professionaalse žürii omaga, kes hindas samuti Kristi Lepiku parimaks situatsioonilahendajaks.

Mõlemad noored sekretärid jäid silma eelkõige oma enesekindluse ja kehtestamisoskuse, situatsioonitunnetuse ning hea sõnavara poolest, mis oli kõik serveeritud sümpaatses osavõtlikkuse ning siira viisakuse kastmes. Kaitstud sai nii bossi seljatagune kui firma hea maine ning garanteeritud ettevõttele klient, kes esitab oma tellimused ka edaspidi just sellele firmale ega lähe konkurendi juurde paremat lepingut ja suhtumist otsima.

Küsimusele „Kas palkaksid Kristi või Sigridi oma sekretäriks?”, vastab allakirjutanu – „Jah!”

Sekretar.ee tunnustab ja õnnitleb Sigridit ja Kristit ning nende õpetajaid Tiia Murulaidi Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist ning Miljan Kalmust Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700