Rein Iida: masu reformis reklaamijaid

Eesti ühe suurema reklaamiagentuuri Taevas Ogilvy juht Rein Iida sõnul tõi masu agentuuridele ühinemisi ja ümberkorraldusi.

"Paljud agentuurid on kõva korrektuuri läbi teinud. On toimunud restruktureerimisi ja konsolideerumisi. Agentuurid on puhastunud nn ballasttöötajatest, kes suuremate mahtude juures vajalikud olid. Kulunumbreid on tugevasti “rehitsetud”," kommenteeris Iida Best-Marketing.com-ile. "Turu peale jäänud loomingulised inimesed on ise oma rida ajama hakanud, kas freelancerina või siis ise oma väikesed kooslused rajanud. Postkastis näeb üsna naljakaid pakkumisi."

Digivaldkonnaga seotud agentuurid on üldiselt masust tema sõnul vähem mõjutada saanud, samas on konkurentsist hoolimata tõelisi, turundusest ja klientide äriloogikast aru saavaid eksperte selles valdkonnas tegelikult vähe.

Samuti on turul näha palju dumpingut. "Kui ikka agentuuride pakkumised riigihangetele kõiguvad sama lahenduse eest vahemikus 17 000 – 250 000 krooni, siis võib igaüks sellest omad järeldused teha, eriti just hinnaskaala odavama otsa kvaliteedi osas," lisas Iida.

Osale arutelus

 • Rivo Sarapik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara