Kiirtoit muudab kärsituks

Kui te ei malda oodata arvuti käivitumist või teie jaoks on piin oodata e-kirjale tulevat vastust, võib selles süüdi olla kiirtoit, vahendas livesience.com.

"Kiirtoit esindab efektiivsust ja kiiret rahulolu saamist,“ rääkis vastavateemalise teadusliku uuringu läbi viinud Chen-Bo Zhong Toronto ülikoolist. Tema sõnul käivitab see soovi aega kokku hoida hoolimata sellest, kas aja kokkuhoid on vajalik või mitte. Kiiresti kõndimine on õigustatud juhul kui olla hilinemas kohtumisele, ent see näitab kärsitust, kui sooviks on minna parki jalutama.

Läbi viidud uuring näitas, et on võimatu öelda, kas kiirtoit põhjustab aja väärtustamise suurenemist või vastupidi, on kiirtoidu eelistamine meie kiirema elutempo tagajärg. Ent kahtlemata on kiirtoidul meile lisaks sellest saadavatele kaloritele ka psühholoogiline mõju kärsituse suurenemise näol. "Kiirtoit on üks võimalus  aega kokku hoida, ent irooniline on see, et pidevalt aja kokkuhoiule mõeldes muudab see meid samas kannatamatumaks," rääkis Zhong.  

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara