Neemoja: konflikti suurendamine aitab seda kiiremini lahendada

 ASi MicroLink Eesti personalijuhi Reet Neemoja sõnul ei tasu emotsioone alla suruda, kuna see võib pikas perspektiivis kätte maksta.

 Reet Neemoja sõnul eeldab protsessitöö metoodika rakendamine konfliktide lahendamisel osalejatelt tavapärasest suuremat avatust ning julgust minna konflikti tõeliselt sisse. Selle saavutamisel on vahendajal loomulikult oluline roll, kuid inimeste, gruppide puhul eriti otsustajate või autoriteetide, eelnev valmidus on samuti tähtis.

 "Minu huvitavaim õppimiskoht protsessitöö metoodika juures oli see, et konflikti suurendamine aitab seda kiiremini lahendada, kui seda teadlikult teha. Mõistliku inimese tavapärane käitumine on ju see, et püüad emotsioone võimalikult alla suruda ja asja mõistusega võtta aga paraku kipub see pikas perspektiivis kätte maksma, sest sama teema hakkab erinevatel viisidel uuesti üles kerkima," rääkis Neemoja.

 Protsessitöös julgustatakse vastaspooli kõiki oma mõtteid ja tundeid väljendama. See võib teatud hetkedel olla väga raske aga tulemus on seda väärt, sest vaidlustest sünnib tõde ning mõlemad pooled tulevad konfliktist välja tugevamate ja terviklikumate isiksustena. 

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Ain Kivesti

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara