3. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas saada Facebookis rohkem fänne?

Facebook on kasvanud suureks mammutiks, kus on kliendid, mistõttu see on ettevõtetele suurepärane koht suhete loomiseks ja arendamiseks, ent firmad teevad seal tegutsedes palju vigu, vahendab internetimarketing.ee.

Väga paljud Eesti ettevõtted teevad suure vea, kasutades oma ettevõttele lehe loomise asemel inimprofiili. Näiteks eesnimi “OÜ” ja perenimi “Kellasepad”. Lisaks sellele, et Facebook ei luba oma reeglites sellist asja, näitab see asjatundmatust. Kolmas põhjus inimprofiili vältimiseks on, et Facebook on teinud firmadele lehe näol kättesaadavaks vahendid oma sihtgrupiga suhtlemiseks, mis inimprofiilil puuduvad.

7 lihtsat sammu rohkemate fännide saamiseks:

 1. Kutsu sõbrad fänniks – aga vaid ühe korra

Hea alguspunkt on oma sõbralisti kutse saatmine, aga ettevaatust, üks tüütumaid asju on kutsete mitmeid kordi saatmine, mille tulemuseks on vastupidi negatiivne reaktsioon.

 2. Pane Facebooki widget oma veebile

Sul on tõenäoliselt juba eksisteeriv veebileht/blogi, mida regulaarselt külastatakse. Need inimesed on kõige lihtsam oma Facebooki lehele saada. Lihtsamaid viise on selleks panna vastav widget oma veebi. 

 3. Saada teavitus oma fännilehe kohta välja oma teistesse kanalitesse

Kasuta postiloendit, blogi, Twitterit jne.

 4. Lisa Facebooki lehe aadress oma ekirja signatuuri

Hea viis Facebooki lehte promoda on lisada oma signatuuri teiste kontaktandmete sekka ka Facebooki lehe aadress koos tekstiga, miks sinna tasub minna. 

 5. Tee Facebookis reklaami

Facebookis reklaami tegemine on väga lihtne ning see on kiire viis oma fännide arvu tõstmiseks. Iga reklaami all on nupp ‘Like", millele klikates saabki kohe fänniks. Kõige efektiivsemad on reklaamid, mis annavad fänniks hakkamiseks ka mingi põhjuse.

 6. Organiseeri võistlusi

Inimestele meeldib asju võita. Pane välja auhinnad ja jaga need teatud tingimuste täitmisel välja. Näiteks kui lased inimestel midagi kommenteerida või su seinale postitada. Auhindu võib jagada ka lihtsalt fänniks olemise eest. Viimane toob aga  kaasa palju tasuta nänni soovijaid, kel tegelikult pole su toodete ostmise vastu huvi. Kui sa lased inimestel midagi teha, toimib see omamoodi filtrina. Eesmärgiks pole ju lihtsalt võimalikult suur fännide arv, vaid võimalikult palju inimesi sihtgrupist.

 7. Regulaarne, sihtgruppi huvitav sisu

Miski ei ole tähtsam kui see, mis su Facebooki lehel toimub. Staatiline fännileht, kus puhub vaid tuul, ei too mingit kasu. Facebooki peamine roll sinu turunduses on suhete arendamine ja mainekujundus. See toimub vaid juhul kui inimesed on kaasatud ja kui nad saavad väärtust su fänn olemisest.

 

Autor: Urve Vilk, Peep Laja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700