Läti tööandjad kurdavad, et oskustöölisi pole ikka

See on müüt, et praegusel ajal on töötajat väga lihtne leida, ütles personaliotsingufirma Fontes grupi tegevjuht Inese Kamarute ajalehele Kapitals.

„Jah, huvi töökohtade vastu on väga suur, aga oskustööliste arv ei kasva. Intelligentsetest, kogenud, motiveeritud ja positiivse ellusuhtumisega inimestest oli ka varem puudus. Selles vallas pole midagi muutnud,“ vahendas rus.db.lv Läti eksperdi sõnu.

Hetkel on keskmine Läti ettevõtluspõld täis suuri kontraste. Samas on ka ettevõtteid, kes suutnud rasketel aegadel vastu võtta ebapopulaarseid otsuseid ja kärpisid kulusid. Need ettevõtted pole üksnes stabiliseerunud, vaid alustavad uuesti arenemist ja kasvamist.

Fontese palgauuring näitas, et järgmisel aastal Läti ettevõtete keskmine minimaalne palgatõus võib järgmisel aastal olla 2-3%.

„See oli ettevõtete juhtide endi arvamus. Minu arvates on see liialt optimistlik. Ma soovitaksin juhtidel luua piisavalt paindlik süsteem, mis võimaldaks reageerida kiiretele muutustele, sealhulgas ka negatiivsetele,“ rõhutas Kamarute.

 

 

Osale arutelus

 • Katariina Krjutškova, Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara