Registreeritud töötute arv vähenes nädalaga 561 võrra

Reedese seisuga oli töötukassas arvel 92 288 inimest, seega vähenes registreeritud töötute arv nädalaga 561 inimese võrra.

Lisaks töötute koguarvule langes ka registreeritud töötuse protsent: 14,3 protsendilt 14,2-le. Jätkuvalt suurenes ka pakutavate töökohtade hulk. 29. aprilli seisuga oli töötukassal vahendada 2511 töökohta, sellest 1996 tööpakkumist Eestis.

Nädalaga on suurenenud tööpakkumiste arv kõrgematele ametnikele ja juhtidele (eelmine nädal pakkumisi 148, see nädal 172). Mõnevõrra vähem otsitakse tippspetsialiste (eelmine nädal 158 tööpakkumist, see nädal 131). Enam-vähem samasse suurusjärku nädalatagusega võrreldes on jäänud tööpakkumiste arv keskastme spetsialistidele ja tehnikutele (eelmisel nädalal 485, see nädal 493). Oluliselt on tulnud juurde tööpakkumisi teenindajatele ja müügitöötajatele (eelmine nädal pakkumisi 469, see nädal 632).

Ka on nädalataguse ajaga võrreldes mõnevõrra suurenenud pakkumiste arv oskus- ja käsitöölistele (eelmine nädal pakkumisi 393, see nädal 443). Mõnevõrra vähem pakkumisi on seadme- ja masinaoperaatoritele (eelmine nädal pakkumisi 214, see nädal 199). Lihttööliste osas on pakkumiste arv jäänud suurusjärgus nädala tagusega võrreldes samaks (eelmine nädal 309 pakkumist, see nädal 314). Vähem otsitakse ametnikke ja klienditeenindajaid (64) ning põllumajanduse ja kalanduse oskustöölisi (63).

Ametite lõikes on töötukassale esitatud kõige enam müüjate ja demonstraatorite tööpakkumisi (177), mõnevõrra vähem kokkade tööpakkumisi (91), metsanduse lihttööliste tööpakkumisi (88), kelnerite ja baarmenide tööpakkumisi (86), müügiesindajate ja -konsultantide tööpakkumisi (81), iluteenindajate tööpakkumisi (81), kontorite, hotellide jm asutuste abiliste ja koristajate pakkumisi (77), muude üldehitustööliste pakkumisi (61), põhitegevuse juhtide tööpakkumisi (50) ning müügi- ja turundusjuhtide pakkumisi (30).

Palgatoetuse lepinguid on sõlmitud sellel aastal 3014 inimese tööle rakendamiseks. Tööpraktikat on alustanud 1653 inimest ning tööharjutust on alustanud 182 inimest. Tööalast koolitust on alustanud 3925 inimest (osa neist on koolituse juba läbinud). 244 inimest on saanud starditoetust oma ettevõtte alustamiseks. Lisaks on osutatud mitmeid muid teenuseid: karjäärinõustamine, tööotsingu koolitus, tööklubi jne.

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Indrek Kald

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara