Jüri Raidla: personali värbamine on alati loterii

Olulisi printsiipe töötaja värbamisel on mitmeid, aga teatavas ulatuses jääb valik alati loteriiks, tõdes Raidla Lejins & Norcous partner Jüri Raidla portaalile juhtimine.ee antud intervjuus.

Raidla sõnul pole võimalik, et värbamine alati sada protsenti õnnestuks. Tema sõnul on hea, kui suudetakse vältida suuri ebaõnnestumisi. Personaliotsingufirmasid pole seni kasutatud. Raidla sõnul 1990.ndatel aastatel õpingute tulemusi ei vaadatud, nüüd aga jälgitakse seda hoolega. "Nii Tartu Ülikool kui Õigusinstituut on oma õpetamise kvaliteedis ja hindamise objektiivuses teinud suure sammu edasi. Kui 1990.ndatel aastatel me ei leidnud, et martiklis olevad näitajad oleksid olulised kriteeriumid meie jaoks, siis nüüd kül,“ sõnas Raidla.

Lisaks hinnetele lastakse kandideerijatel lahendada teste, suurt tähelepanu pööratakse inglise ja eesti keele oskusele. "Advokaat peab kirjutama kaunist eesti keelt. Ülikoolist tulevad sageli kolleegid, kellel on väga hea inglise keel, aga mitte nii väga hea eesti keel," rääkis Raidla. Nii on firmas korraldatud eesti keele kursusigi.

Lisaks seaduse tundmisele on valimiskriteeriumiks ka leidlikkus. "Meil on büroos kuus partnerit, kes reeglina kõik intervjueeritavaga kohtuvad. Vahetame tööintervjuul kiiresti keelt ja vaatame, kuidas tulevane kolleeg reageerib. Paneme kiirelt lauale küsimusi väga erinevatest valdkondadest. Oluline ei ole kui õigesti inimene vastab, vaid kui leidlikult ta vastab," rääkis Raid, kelle sõnul leidlikkus on arendatav, aga kahtlemata on oluline ka kaasasündinud talent.      

 


 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

KAAMOS GROUP OÜ otsib BÜROOJUHTI

Kaamos Group OÜ

27. jaanuar 2019

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara