Sirje Orvet: heal juhiabil on doktorikraad

Eestis on suhtumine sekretäridesse ja juhiabidesse veel üsna kehv ja nende palk väike. Selle vastu aitab ainult ameti maine tõstmine, mis tähendab pidevat enesetäiendamist, rääkis täna sekretäride infopäeva avamisel Eesti Juhi Abi Ühingu kutsekomisjoni esimees Sirje Orvet.

"Sekretäri töö on üks ääretult üksik töö. Arvad, et oled ilus - muide, peegel peab olema kogu aeg laua ligidal valmis, et oma välimust kontrollida - nii et võib tekkida vale arusaam tegelikkusest,“ rääkis Orvet. "Aga üks sekretäriameti spetsiiflisi jooni on olla matt pingete maandamiseks. Kui te sellega toime ei tule, tuleks otsida teine töö. Kõige parem, kui teil oleks oma psühholoog, aga mitte samast ettevõttest muidugi, kes muresid edasi räägiks," lisas ta. 

Töös on Orveti sõnul palju keerukaid nüansse. "Kui satud väga noore juhi juurde vanemana või vastupidi, vanema juhi juurde noorena, võib tekkida arusaamatusi. Sest noored juhid otsivad pigem sõbrannat, aga vanemad soovivad maja lukku. Kui teile juhtub ülemus, kes ütleb, et miks sa nii pikka seelikut kannad, siis pole ta seksmaniakk, vaid tal on lihtsalt teine kasvatus. Ja oma juhile võiks siis ju vastu tulla," arvab Orvet.

"Ja olge valmis, et see on üks närune töökoht palga osas," hoiatas Orvet infopäeval osalevaid tulevasi sekretäre. Viletsa suhtumise vastu abistava töö suhtes saab tema sõnul ainult selle mainet tõstes, mis tähendab veelgi rohkem tark ja ilus olemist.  
„Kui tahad olla juhiabi, võiks olla kõrgharidus ja kõrgharidus ei tähenda täna mitte bakalaureuse, vaid magistri või doktori kraadi,“ usub Orvet. Tema sõnul on Eestis ka doktorikraadiga sekretäre, kes pakuvad juhile asendamatut abi, mida parimad juhid otsivad.  

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara