Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 10. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas sa sobid ettevõtjaks?

Ettevõtjal peab olema piisvalt palju karismat, et panna teisedki oma idee headusesse uskuma ning oma unistuse täitumise nimel tööle, vahendab New York Times.

"Töötan praegu konsultandina väikeses nõustamisfirmas, aga unistan oma ettevõtte loomisest. Kuidas ma tean, kas mul on olemas ettevõtluseks vajalikud omadused? Mul on alati nii palju vastakaid emotsioone, kui asi selle küsimuseni jõuab," küsis lugeja New York Times´ilt.

New York Times tõi vastusena välja neli küsimust, millele „jah“ vastates võib  unustada kõhklused ning asuda julgelt oma äri ajama, mis teadupärast on palgatööst radikaalselt erinev tegevus. 

1. Kas sul on olemas väga hea idee, kuidas muuta oma toode või teenus klientidele sel viisil ligitõmbavaks, et konkurendid ei suuda midagi vastu pakkuda?

Mõnikord unistavad inimesed ettevõtjaks saamisest, ent ei neil ei ole äriideed, kuidas ettevõtja „elustiilini“ jõuda. Ettevõtjaks sündinul pole ainult haruldast äriideed, vaid ta usub sellesse sada protsenti, ta usub, et on teinud suurima avastuse ning hakkab pakkuma parimat toodet/teenust maailmas.

2. Kas sul on visadust pidevale äraütlemisele vaatamata ikka ja alati naeratada?

Alustava ettevõtja ajast üsna palju kulub riskikapitalistidelt, pankadelt ja investoritel raha palumisele ja sageli tulutult. Kellelegi ei meeldi, kui teda tõrjutakse. Aga ettevõtjal peab olema visadust sellest mitte välja teha. Parimal juhul ammutavad nad sellest lisaenergiat, et ikka ja jälle minna ning oma ideed maha müüa.

3. Kas sa vihkad ebakindlust?

Kui jah, siis ära enam edasi loe. Algaja ettevõtja elus on rohkem ebakindlust kui kindlust, kui sellega pole jõudu hakkama saada, pole mõtet ettevõtlusega alustadagi.

4. Kas sul on piisavalt karismat, et meelitada tarku inimesi koos sinuga su unistusi täitma?

Ettevõtet alustades oled sa üksinda, ent kui sa oled edukas, pead sa palkama väga häid inimesi, kellele pole võimlaik algul palju maksta. Et seda teha, pead sa olema piisavalt karismaatiline, et panna teisi oma unistustesse samapalju uskuma kui sa ise. 

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700