Telefon pole tervisele vaid kahjulik, vaid aitab ka paraneda 

Palju on räägitud mobiiltelefoni kahjulikust mõjust, ent uuringutest on selgunud, et telefon annab häid tulemusi ka ravis, näiteks depressiooniravis, vahendab LA Times.

Näost näkku suhtlemine pole psühholoogilise nõustamise ainus võimalus. Üha rohkem inimesi valib nõustamise telefoni teel ja mõned uuringud on selles osas näidanud häid tulemusi. Viimane uuring näitab, et psühholoogiline nõustamine telefoni teel võib tugevat depressiooni kannatavate täiskasvanute puhul olla väga tõhus, vähendades nende sümptomeid ja aidates neil isegi paraneda.

Teadlased uurisid kolmekümmet vanuses 18-65 olevat depressiooni käes kannatavat naist ja meest, kes polnud viimase kuue kuu jooksul külastanud psühhiaatrit  ning kes viimase kuue kuu jooksul polnud tarvitanud antidepressante. Uuringu jooksul ei tohtinud uuritavad osaleda mingit muud sorti ravis.

Rohkem kui kolmveerand grupist pidas psühhoterapeudiga vähemalt kaheksa telefonivestlust. Tulemusi hinnati kolm ja kuus kuud peale katse algust. Kolm kuud peale katse algust olid osalejate sümptomid muutunud raskest kuni keskmise ja madala tasemini. Sümptomid järgmse kolme kuu jooksul vähenesid veelgi, ent muutus polnud enam nii suur. Uuringu lõpus tunnistati 42% osalenutest paranenuks, 69% osalenutest olid oma raviga väga rahul. Tulemused polnud kehvemad võrreldes nendega, kes ravi ajal rohtusid tarbisid. 

"Võimalus kasutada psühhoteraapias telefoni või veebikaamera abi, pakub palju lisavõimalusi,“ ütles uuringus osalenud Diane Spangler, kes on ülikooli Brigham Young psühholoogiaprofessor. “See on kasutajasõbralikum ja palju paindlikum aja ja koha suhtes, kuna ei pea nõustaja juurde kohale minema. Pealegi ei oma see mingeid kõrvalmõjusid,” kiitis ta.           

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara