Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 12. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitus- ja tööstussektori kokkukuivamine on vähendanud tööõnnetuste arvu

Tööinspektsiooni 2009. aastat kokkuvõtvad numbrid näitavad olulist langust tööõnnetuste arvus ning suurt kasvu laekunud töövaidlusavalduste arvus.

Kui 2008. aasta lõpus sai kokku lugeda 4973 juhtunud tööõnnetust, siis eelmisel, 2009. aastal, toimus 2927 tööõnnetust ehk tervelt 28,1 % vähem. Oluliseks näitajaks on selles Tööinspektsiooni töövaldkonnas just langenud raskete tööõnnetuste arv, mida võrreldes 2008. aastaga juhtus 2009. aastal 594 ehk 353 võrra vähem (langus 37,3%). „Tootmismahud ja –intensiivsus on langenud eelkõige ehituses ja töötleva tööstuse tegevusalades, kus varasemalt on juhtunud enim tööõnnetusi. Ka kõige rohkem inimesi on töö kaotanud just mainitud valdkondades ja nende asjaolude tulemuseks ongi tööõnnetuste arvu langust,“ kommenteerib Tööinspektsiooni peaspetsialist-analüütik Krista Vaikmets.

2009. aasta oli töövaidluste poolest rekordiline - töövaidluskomisjonidele esitati 6371 avaldust, mis on 55% rohkem, kui 2008. aastal. „Selle põhjuseks on eelkõige majanduse kehv olukord, mis mõjutab otseselt ettevõtjate/tööandjate majandustegevust. Kui töö kipub väheseks jääma on tagajärg töötajate jaoks alati üks – tööd ei ole ja  töötasu ei maksta. Tööandjate jaoks tähendab see karmi otsust vähendada töötajate arvu, kuid sageli on olukord selleks hetkeks juba nii halb, et raha lõpparve maksmiseks ei ole. Nii ongi töötajad sunnitud pöörduma TVK-sse,“ selgitab Tööinspektsiooni töösuhete osakonna juhataja Niina Siitam töösuhetes eelmisel aastal maad võtnud keerulist olukorda.

6172 esitatud töövaidlusavaldustest esitati töötajate poolt ning sagedasemad nõuded olid töötamise ajal maksmata palga ning maksmata lõpparve kohta. Siitami sõnul on rahalised nõuded töövaidlustes teiste nõuetega võrreldes olnud alati arvukamad. „Töösuhetes on töötaja jaoks teatud tingimused olulisemad kui teised. Sinna  kuuluvad kindlasti töötasu ja töö sisu. Kui töötasu väheneb või selle maksmisega viivitatakse, mõjutab see oluliselt töötaja toimetulekut.“ kommenteerib ta esitatud nõuete sisu.

Tööinspektsiooni 2009. aasta aruannet näeb täismahus siin.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700