LUGEJA HÄÄL: pastakatellijate aeg turunduses ei lõpe niipea

"Pastaka turundamise" aeg ei lõpe veel niipea, nendib sekretar.ee lugeja, kommenteerides Kristel Kõrgmaa arvamusartiklit "Ära turunda juhuslikkuse printsiibil".

"Pastaka turundamine" ei lõpe veel lähimate aastate jooksul, kuna meil on veel nõnda palju vanemat rahvast, keda neti ja telega ei meelita, vaid peadki kasutama ka "pastakat", et ka tema käest raha kätte saada, kirjutas lugeja.

"See jutt, mis pastaka turundamise lõpu kohta räägitakse, on veebi jms turundajate jutt, et enda segmenti tõsta, millegi arvelt tuleb ju seda teha. Üleliigselt internetile ning meediale pühendudes unustatakse siiski ära vana ja oluline kontakt reaalse kliendiga. Nn "pastaka turundamine" (omakasu püüdlusel kingituse tegemine) on toiminud juba aastatuhandeid miks peaks ta lõppema 2010 aastal?! Ja kas tõesti oleme jõudnud välja sinna, et kellegile ei meeldi kingitusi saada ja kas tõesti sellega inimese otsuseid enam ei mõjutata?" küsis lugeja. 

Tema sõnul on turundusjuhi rent väikestele ettevõtetele mõistlik, sest hea turundusjuht teab, mida ja kuidas teha ka raskel ajal, et müüki tõsta. "Mees metsast" aga pahatihti ei tea ning noogutab teistele kaasa, kui teised räägivad masust jne. Eestis on hulga vastupidiselt masule ka kasvavas joones toimivaid ettevõtteid, vaadake kasvõi nende samme, on võetud ning kasvõi laenatud turundusjuht, et suurendada produktiivsust. Ühel maailma suurimal turundajal Red Bullil on pea 30% käibest suunatud turundusse, ning ikka teevad nad ka "pastakaid".

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara