Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 18. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Postiga võib nüüdsest pakke saata kontorist lahkumata

Eesti Post avas uue veebikeskkonna aadressil kuller.post.ee, mille vahendusel on kõigil võimalik pakke saata.

Uus keskkond on lihtne ja kasutajasõbralik, pakid on jagatud kolme kaalukategooriasse ning tasumine ja aadresskaardi vormistamine toimub sama veebikülje vahendusel. Võimalik on nii kuller koju pakile järele tellida kui viia tasutud saatekulu ja vormistatud aadresskaardiga pakk ise postkontorisse ja see seal ilma järjekorras seismata letis üle anda. Kõik veebikeskkonnas vormistatud pakid toimetatakse saajale kulleriga kätte ning saatja saab veebikeskkonnas jälgida, millal see täpselt toimus.

"Eesti Posti jaoks on tegemist väga olulise uue rakendusega," tõdeb posti- ja logistikaettevõtte logistikadivisjoni juht Ansi Arumeel. "Seni said ainult lepingulised kliendid pakile kulleri järele tellida ja arveldamine toimus igakuise arve alusel. Nüüd võib ettemaksu kaudu teenuse eest tasudes kulleri järele kutsuda igaüks. Paki teele panemiseks on veebikeskkonnas vaja teha vaid 3-4 lihtsat sammu.”

 Antud veebikeskkond on mõeldud eelkõige eraklientidele ja neile väiksematele äriklientidele, kes kasutavad kullerteenust ebaregulaarselt. Suuremate mahtudega äriklientide jaoks töötab analoogne, kuid laiema põhi –ja lisateenuste valikuga veebikeskkond (EPLIS Veeb) juba eelmise aasta algusest. Veebipõhised lahendused on kasulikud nii kliendile kui Eesti Postile. Klient ei pea aega kulutama aega postkontorisse minekule, seal järjekorras seismisele ja käsitsi aadresskaartide täitmisele ning tal tekib ülevaade oma saadetiste liikumisest. Posti- ja logistikaettevõtte jaoks jäävad aga ära saadetise sisestamise ja arveldamisega seotud protseduurid klienditeenindusletis.

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700