Jüri Raidla: juhtida saab vedades, mitte tõugates

Advokaadibürood saab juhtida vedades ja suunates, mitte tõugates ja käskides, rääkis Raidla Lejins & Norcous partner Jüri Raidla portaalile juhtimine.ee.

„Advokaadibürood saab juhtida ainult suunates, ei saa tõugata, ega käskida. Kui püüad hakata advokaadibürood autokraatselt juhtima, on see lootusetu üritus, siis on õige aeg amet maha panna,“ rääkis Raidla.
Tema sõnul on advokaadibüroo ühelt poolt teenuse osutaja. Samas on iga konkreetne advokaat enda poolt osutatava teenuse eest vastutaja.

Aga kliendi ees vastutatakse solidaarselt. „See tähendab, et kui konkreetne advokaat peab õigusliku arvamuse alla kirjutama, siis isegi juhul kui ma juhtivpartnerina arvan teisti, ei saa ma otseselt öelda, et tee teisiti ja kirjuta ikka alla. Ehk teisisõnu ääretult tähtis on isiklik vedamine ja diskussioon,“ rääkis Raidla.

Tema sõnul kui tekib probleem, algab tõsine diskussioon sel teemal, sest pole välistatud, et tekkinud jama on lõppkokkuvõttes õige. "Siis algab igapäevakeeles meeskonnatööks nimetatud protsess, mida tegelikult nimetatakse diskussiooniks. Ning büroojuhina pead sa olema võimeline selles diskussioonis osalema. Kui sa pole võimeline diskussioonis osalema, ei saa sa bürood juhtida, sest sa ei suuda enam vedama,“ rääkis Raidla. 
  
Tema sõnul on administratiivse töö osakaal suurenev, mistõttu klienditöö osakaal väheneb. Aga nagu sa ei saa olla haigla peakirurg, kui sa ei ole võimeline skalpelli kätte võtma ja kvaliteetselt opereerima, samamoodi ei saa sa olla advokaadibüroo juhtivpartner, kui sa ei suuda advokaadiülesandeid täita, sõnas Raidla.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara