Liiga vähe ja liiga palju und viib hauda

Inimesed, kes magavad öösel vähem kui kuus tundi või rohkem kui kümme tundi, surevad sagedamini enneaegselt, vahendas mixnews.lv.

Vastava uuringu viis läbi Warwicki ülikool koostöös Itaalia Napoli Federico II medistiinikooliga. Analüüsiti 16 uuringu tulemusi, milles osales 1,3 mln inimest.

Kui varem on tõestatud, et vähene uni on seotud südamehaigustega, teist tüüpi diabeediga ning kõrge kolesteroolitasemega, siis nüüd selgus, et vähem kui kuus tundi magavad inimesed surevad keskmisest 12% suurema tõenäosusega enne 65 eluaastat.

Huvipakkuv on aga see, et enneaegne surm ähvardab ka neid, kes magavad liiga palju: rohkem kui üheksa tundi magajaid suurendavad tõenäosust lausa 30% võrra. Viimane tulemus lükkab ümber varasemad ekspertide väited, et ööpäevas kümme ja rohkem tundi magavad inimesed elavad sagedamini saja aastani. Seni on seda selgitatud sellega, et pikaealised on tugeva tervisega inimesed, mistõttu nad magavad paremini. Uuringu läbi viinud teadlased sellega aga ei nõustu, nende sõnul viitab ülemäära pikk uneaeg sellistele võimalikele haigustele nagu depressioon, vähk ning vähene füüsiline aktiivsus. 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara