Valiti kõige tervisesõbralikumad tooted

Evelin Ilves osales eile konkursi “Süües terveks 2010” þüriis ning aitas 60 Eesti toote hulgast valida välja kõige tervisesõbralikumad toidud.

Evelin Ilves avaldas heameelt, et vabatahtlikust konkursist võttis osa 12 Eesti tootjat 60 tootega. “See näitab, et Eesti toiduainetööstusele läheb korda tagasiside ja et nad tahavad pakkuda inimestele tervislikke ja kergemaid toiduvalikuid,” märkis Ilves.

Liha ja lihatoodete kategoorias tunnistati parimaks Wõro Jussi grillviiner, kala- ja kalatoodetest Vici Lumekrabi, teraviljatoodetest Fazeri Täisteraviilud, köögiviljadest Kadarbiku aurutatud köögiviljade komplekt ja beebiporgandid, valmistoitudest TallEggi Rosepipra kanafilee, jookidest Kadarbiku smuutid, toidurasvadest Hellenic Trade Neitsioliiviõli, maitseainetest Hellenic Trade Kalamata oliivid ning juustudest Hellenic Trade fetajuust.

Evelin Ilves lisas, et valikute langetamine ei olnud lihtne. “Tervislikkuse hindamine sõltub paljudest teguritest ning see on tihtipeale raske ja äärmiselt vastutusrikas ülesanne ka oma eriala ekspertidele,” nentis ta. “Mul on hea meel selle üle, et leidsime lihatoodete hulgast lisaaineteta tooteid, millele auhind anda - loodan et selliseid tooteid tuleb aina juurde. Rohkem oleks võinud konkursil ehk olla esindatud piimatooteid.”

Tervislikkuse hindamisel arvestasid þüriiliikmed energiahulka ja rasvasisaldust, aga ka toidu välimust, konsistentsi, maitset, lõhna, pakendit, soolasisaldust ning lisatud E-ainete sortimenti. Igas tootegrupis võitnud toote märgistavad Figuurisõbrad üheks aastaks vastava kleebisega, et tarbijal oleks seda kergem leida.

Þürii koosseisu kuulusid koos Evelin Ilvesega ka Eesti Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp, Eesti Toitumisteaduse Seltsi liige Mai Maser, Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi, Tallinna Ülikooli dotsent Kaie Pappel, Aasta Figuurisõber 2010 Heli Laarmann, Figuurisõbrad OÜ tegevjuht Anne Piirsalu, Tervis Pluss peatoimetaja Evelin Samuel ning Figuurisõbrad OÜ programmikonsultant Kaja Torm.

 

Figuurisõbrad on „Süües terveks” konkurssi korraldanud juba ligi kümmekond aastat.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara