Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 24. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti parim restoran asub Muhu saarel

Muhu saarel asuva Pädaste Mõisa restoran Alexander valiti Eesti parimaks restoraniks.

Restoranis Lucca avalikustati selle aasta Eesti parimate restoranide pingerida. Restoranide hindamisel ja pingerea koostamisel osalesid nii Eesti kui välismaa toidukriitikud ja restoranide võtmefiguurid.

Parimate valimine restoranide endi poolt toimus kolmandat korda. Sel aastal oli aga finalistide hindamiseks esmakordselt kutsutud 6-liikmeline rahvusvaheline žürii gastronoomia spetsialistest ja toidukriitikutest.

 

50 Eesti parima restorani edetabeli koostaja Aivar Hansoni sõnul hindasid välismaalastest žüriiliikmed küll restorane täiesti eraldi ja iseseisvalt, kuid tulemused olid kõigil esikolmiku osas üksmeelsed,  paigutades restorani Alexander pingerea tippu, järgnesid Tallinnas asuvad restoranid “Ö” ja Tschaikovsky.

Toidukriitik Kenneth Nars, kes muuseas on ka maailma parimaid restorane reastava žürii liige, on Eesti kulinaaria arengut jälginud juba viimased 20 aastat. Ta märkis, et pingerea tippu trooninud restoranid vastavad igati kõrgetele rahvusvahelistele standarditele ja ootustele.

Kulinaariapioneer ja eksperimentaalse gastronoomia projekti Cook it raw! eestvedaja Alessandro Porcelli tõstis oma hinnangutes esile Pädaste Mõisa restorani peakoka Peeter Piheli, kelle teekond Põhjala saarte ja Muhu köögi tutvustamisel ei ole ainult märgilise tähendusega, julge ja nutikas, vaid ka äärmiselt maitsev.

Restorani Alexander peakokk Peeter Pihel ise nõustub samuti, et kahtlemata on üheks edu võtmeks olnud Põhjala saarte köögitraditsioonide süvitsi uurimine ja pühendumine meile omaste, kuid ometi omapäraste maitseelamuste pakkumisele – just selllel eesmärgil võeti möödunud kuul ette ekspeditsioon, mis viis Pädaste Mõisa meeskonna, omanikud Martin Breueri, Imre Sooääre ja peakoka Peeter Piheli isikus, tutvuma Läänemere saarte maitsete ja kokakunstiga.

Fine Dining kategooria võitja restoran Alexander, pärjati ühtlasi ka tiitliga “Eesti parim restoran”.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700