24. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööandjad ei pea valju muusikat müraks

Ettevõtted eksivad suurel määral müraga seotud ohutegurite vastu, kuna ei pea valju muusikat müraks, teatas tööinspektsioon.

Lõuna inspektsioon kontrollis 1. veebruarist 31. märtsini baare, kohvikuid, kõrtse ja muid toitlustusasutusi ning ööklubisid, kus vähemalt korra nädalas esineb mõni bänd või mängitakse plaadimuusikat.

Vaadeldi kõlarite asukohta töötajate ja baarileti suhtes, riiulite ohutust, valgustust, põrandakatteid ja võimalikku kukkumisohtu töötajate liikumisteekonnal. Enamikul juhtudel hindas inspektor nõudeid üsna hästi täidetuks.

Seevastu olid hinnangud töötervishoiu korraldusele halvad või pigem halvad. Inspektor Merilin Tasane sõnul võib põhjuseks olla müra kui ohuteguri alahindamine muusikaga seotud tegevusala puhul, kuna esmatähtsaks peetakse tööstusliku müra kahjulikkust. Paljude ettevõtete jaoks oli uudiseks seegi, et  vali muusika eeldab samuti  mõõdistamist.

80% ettevõtetest olid töötajatele taganud head või pigem head puhketingimused, seades sisse spetsiaalse madala müratasemega puhkeruumi või mõne puhkamiseks kohandatud ala. Paraku leidus ka asutusi, kus lubati puhkeruumis suitsetada, minnes seega vastuollu seadusandlusega ja näidates hoolimatust mittesuitsetavate töötajate suhtes.

Oodatust enam probleeme esines tervisekontrolli puhul. Esmast tervisekontrolli oli töötajatele korraldatud 23% ettevõtetest ja neist omakorda sugugi mitte kõik polnud saatnud töötajaid korduvasse tervisekontrolli.

Sihtkontrollis osalesid Lõuna regiooni 5 maakonna inspektorid ning kokku külastati 35 ettevõtet: Tartumaal 15, Põlvamaal 5, Viljandimaal 5, Jõgevamaal 5, Võrumaal 3, Valgamaal 2.

 

Autor: Urve Vilk, Anne Oja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700