25. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Digitaaldokumentide haldamine ja korraldamine

Digitaaldokumente on kõige parem hallata elektroonilises dokumendihaldussüsteemis (EDHS), kui see puuudub, tuleb dokumentide kataloogipuu luua ettevõtte kohtvõrgu kettal.

EDHS-i seadistamisel pannakse paika dokumendisarjad, kuhu dokumente registreeritakse, registreerimiseks vajalikud metaandmeväljad, dokumentide juurdepääsupiirangud ja kasutusõigused ning jälgitakse dokumentide säilitustähtaegu. EDHS-ides on võimalik teostada asjaajamistegevusi, korraldada digitaaldokumentide ringlust, kooskõlastamist ja allkirjastamist. Nõuded on loetletud juhendmaterjalis “Nõuded elektrooniliste dokumendihaldussüsteemide funktsionaalsusele” .

 Elektroonilise dokumendihaldussüsteemi puudumisel tuleb digitaaldokumentide süstematiseerimine, registreerimine ja hoid korraldada teisi infotehnoloogilisi vahendeid kasutades. Tähtsamad võtted:

    * dokumentide rühmitamine dokumentide loetelule vastavas kataloogipuus

    * elektroonilise dokumendiregistri pidamine

    * failide nimetamise reeglite kehtestamine ja järgmine.

Kui ettevõttes puudub dokumentide loetelus ära toodud sarju sisaldav EDHS, või kui see ei võimalda registrikande juurde digitaaldokumente lisada, tuleks dokumentide loetelu struktuurile vastav kataloogipuu luua ettevõtte kohtvõrgu kettal. Hierarhilise kataloogipuu kataloogid saaksid funktsiooni, sarja, all-sarja ja toimiku nimetused (vajadusel ka numbri). Kataloogid täidavad sama rolli mis toimikud või registraatorid paberdokumentide jaoks. Töötajad, kelle ülesanne on dokumente registreerida, saavad kataloogipuud kasutada digitaaldokumentide salvestamiseks. Katalooge on võimalik kaitsta kirjutuskaitsega, nii et sinna salvestatud dokumentide muutmine ja kustutamine on lubatud üksnes spetsiaalseid õigusi omaval süsteemi kasutajal (nt juhiabi).

Kataloogipuusse salvestatud dokumendid tuleks registreerida ettevõtte ühtses dokumendiregistris, mida on võimalik pidada ka MS Exceli või MS Wordi tabelina. Otstarbekas on salvestatud failide asukoht linkida otse registrisse (nt kasutades võimalust Create shortcut), et registris otsingut teostades oleks võimalik fail õigest kataloogist kohe otse avada.

Sarnaselt kataloogide nimedega tuleb kontrollida ka failidele antavaid nimesid. Faili pealkiri peab aitama tuvastada failis sisalduvat dokumenti. Kui teie kataloogis nimega “Kirjad ministeeriumile.Välja.2007” on dokumendid kiri1.doc, kiri_teisipäev.pdf ja kiri2.rtf, siis on seda kataloogi keeruline hallata ja vajaliku info leidmine sellest võtab kaua aega. Isegi kui dokumendi autor suudab lühema aja tagant veel meenutada, mis nime all ta dokumendi võis salvestada, siis teised töötajad, kellel sama dokumenti vaja on, või näiteks töötaja puhkuse ajal tema asendaja, ei tea vajalikku dokumenti kuidagi otsida. Lisaks dokumendi sisule viitavale pealkirjale võiks faili nimi sisaldada dokumendi versiooni numbrit ja kuupäeva.

Failide nimetamiseks tuleks kehtestada ühtsed reeglid, vajaduse korral nõuda failide ümbernimetamist ja regulaarselt kontrollida, et nii EDHS-is kui ka kataloogipuus sisalduvad failid on korrektsete nimetustega. Nimi ei asenda dokumendi metaandmeid, kuid on üks oluline osa neist ja dokumendi kirjeldusest laiemalt.

Kui esmane vajadus digitaaldokumentide kasutamise järele on möödas, kuid neid ei tohi veel hävitada, sest dokumentide säilitustähtaeg pole möödas, tuleb tegeleda nende korraldamisega. Kuna Eestis ei ole nõuetekohased digitaalarhiivihalduse vahendid veel kättesaadavad, hoiab enamik asutusi ja ettevõtteid oma digitaaldokumente EDHS-is, kus need loodi ja/või kus need on registreeritud. Üksikud meil kasutatavad EDHS-id võimaldavad primitiivset sarjade ja toimikute “arhiveerimist”, mille käigus tõstetakse varasemate aastate dokumendid teise EDHS-i baasi. Säärase “arhiivibaasi” kasutamine on korraldatud samade reeglite alusel nagu aktiivsete dokumentide kasutamine EDHS-is.

Loe digitaaldokumentidest pikemalt  Äripäeva „Juhiabi käsiraamatust“, mida saab tellida SIIN.

Autor: Urve Vilk, Raivo Ruusalepp

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700