Võrreldes eelmise aastaga on Eesti söögikohtade seas toimunud väga olulised muutused. Kiire majandusarengu aastatel heitsid kliendid restoranidele ette, et kõik nad püüavad olla ühesugused - kallid ja head. Aga kiire arengu aeg asendus oma näo leidmise ajaga. Nüüd otsib igaüks oma teed. Teistega sarnanemine on see, mida keegi enam ei soovi. Seetõttu valiti alates sellest aastast parimaid fine dining restorane teistest eraldi.
Aasta alguses Puhkepäeva restoranitestis osalenud söögikoht sai ka ka Äripäeva hindajatelt kiita: koha plussina oli testis nimetatud nii maitsvat toitu, veinivalikut, mõõdukaid hindu kui ka mõnusat atmosfääri ja meeldivat teenindust.
Mooni autorid on Eesti tippkokk Roman Zaštšerinski oma perega. Ehk teisiti öeldes - tunnustatud tippkulinaarid ja kogenud sommeljee on avanud oma väikese pererestorani.
Tartus napsas esikoha endale kohvik Crepp.
Söögikohtade hindajateks olid seegi kord Eesti restoranide töötajad ja toiduajakirjanikud kodust ning ka välismaalt. Seega hinnati suures osas konkurentide toitu, teenindust, sisekujundust ja üldist õhkkonda. Enda restorani poolt hääletada ei saanud.
Tallinna söögikohtade edetabel:
1. Moon
2. Ribe
3. La Bottega
4. Chedi
5. Museum
6. Dominic
7. Gloria
8. Kadriorg
9. Bocca
10. Tigu
11. Mekk
12. Platz
13. Rucola
14. Controvento
15. NOP
16. Villa Thai
17. Monaco
18. Nero
19. Spirit
20. Balthasar
21. Korsaar
22. Troika