Turundusvaldkonnas langesid palgad aastaga vaid 3%

CV-Online viis turundusvaldkonna töötajate seas läbi küsitluse, millest selgus, et hoolimata majanduskriisist ja kulude kärpimisest, on töötajate sissetulekud viimase aastaga langenud turunduses keskmiselt vaid 3% ning turundusjuhi keskmine netopalk Eestis on keskmiselt 18700 krooni.

Turundusvaldkonnas on kõigi ametipositsioonide keskmine igakuine netopalk 15500 krooni. Turundusjuhtide töötasu on aastaga langenud kõige vähem – veidi alla 3%. Turundusspetsialistide ja projektijuhtide ning kommunikatsioonispetsialistide töötasu on aastaga langenud umbes 7,5%. Lisaks igakuisele palgale makstakse 43% turundajatest ka rahalist tulemustasu, mille suurus on keskmiselt 15% palgast. Aastaga on tulemustasud vähenenud 3%.

CV-Online Estonia OÜ juhatuse liikme Agu Vahuri sõnul võib uuringu tulemusena väita, et Eesti tööandjad on oma stratreegilisi rolle täitvate töötajate osas hoolivad ning on valinud võimalusel olemasoleva palgataseme säilitamise kui agressiivse palgakulude kokkuhoiu tee. Spekulatiivselt võiks ju ka väita, et tendents palgatasemeid säilitada vähendab Eesti majanduse võimet kohaneda muutuvate oludega, kuid reaalses ettevõtte juhtimise kontekstis on lojaalse ja kogenud personaliga ettevõtteil alati suuremad võimalused pikaajalisele edukusele.

 

 

 

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara